Кравчук про «канали Медведчука»: Вони системно руйнували державу, народ не був проти їх закриття
Кравчук про «канали Медведчука»: Вони системно руйнували державу, народ не був проти їх закриття

Кравчук про «канали Медведчука»: Вони системно руйнували державу, народ не був проти їх закриття

Перший президент України, очільник української делегації в ТКГ Леонід Кравчук в інтерв’ю «Детектору Медіа» назвав закриття «каналів Медведчука» виправданим, адже вони «цілеспрямовано руйнували основи української держави».

«Я слухав ці канали, я навіть був на них інколи – і я чув, як вони цілеспрямовано, системно, під управлянням із Кремля та п’ятої колони крок за кроком руйнували основи української держави», – вважає Кравчук.

За словами Кравчука, не треба боятись обвинувачень в утисках свободи слова, адже Україна діє виходячи зі своїх національних інтересів.

«Скажуть – і не треба боятися цього. Це не означає, що якщо хтось щось скаже ми не повинні нічого робити. Ми маємо робити правильно, виходячи з національних стратегічних інтересів держави. Скажіть, коли закрити канали, були величезні мітинги, народ повстав та боровся з закриттям каналів? Ні. Так само, коли мені закидають "розвал Радянського Союзу" чи закриття Комуністичної партії, я завжди питаю: чи прийшли люди під Раду голосувати проти її закриття? Ні…Так само народ не був проти закриття каналів. Тому – хай кажуть: кожна людина має право на висловлювання», – зазначив Кравчук.

Перший президент додав, що держава повинна припиняти будь-яку ворожу діяльність проти себе, а «ворог має сидіти за ґратами».

В Україні з лютого 2021 року рішенням РНБО заблоковані канали, які знаходяться у сфері впливу одного з лідерів «ОПЗЖ», підозрюваного у держзраді Віктора Медведчука: «112 Україна», NewsOne та ZiK.

Підставою для запровадження санкцій проти телеканалів та їх формального власника та соратника Медведчука Тараса Козака стало розслідування спецслужб України, яким встановили, що схеми з поставками вугілля з окупованих районів Донецької та Луганської областей сприяють фінансуванню тероризму. 

Тарас Козак та Віктор Медведчук назвали санкції РНБО незаконними та оскаржують їх у Верховному Суді. Обидва нардепи також є фігурантами справи про держзраду, з 13 травня Медведчук перебуває під цілодобовим домашнім арештом, Козак зараз знаходиться за межами України.

У лютому 2021 року командою співробітників холдингу Тараса Козака був створений новий канал – «Перший незалежний». Однак, з незрозумілих причин «Перший незалежний» припинив мовлення на супутнику після години етеру.

За даними соціологічної групи «Рейтинг», санкції проти телеканалів Медведчука підтримують 44%українців, 39% не підтримують, ще 17% не змогли відповісти на запитання.

Фото: Радіо Свобода

Теги по теме
Украина Новости Инфопространство
Источник материала
Поделиться сюжетом