Подорожі до Європи: у МЗС відповіли, на що розраховувати вакцинованим CoronaVac
Подорожі до Європи: у МЗС відповіли, на що розраховувати вакцинованим CoronaVac

Подорожі до Європи: у МЗС відповіли, на що розраховувати вакцинованим CoronaVac

В українському Міністерстві закордонних справ розповіли, на що зможуть розраховувати туристи з України, які пройшли повний курс вакцинації препаратом виробництва китайської компанії Sinovac Biotech – CoronaVac.

Китайська вакцина від коронавірусу Сoronavac, виробництва Sinovac Biotech

Судячи з інформації з українського МЗС, позиція країн Євросоюзу досить неоднозначна. Так, кожна держава, що входить до Європейського Союзу, буде приймати рішення щодо туристів, які отримали цю вакцину, самостійно, повідомило видання "ГОРДОН", посилаючись на власні джерела з Міністерства закордонних справ. 

Це пов'язано з тим, що препарат виробництва Sinovac Biotech не був схвалений європейським регулятором, проте його визнали у Всесвітній організації охорони здоров'я.

З 14 червня вакциновані туристи можуть вільно подорожувати по ЄС

В ЄС вакцинованим туристам можна подорожувати вільно

Ще 14 червня цього року тим туристам, які пройшли повний курс вакцинації від COVID-19, було дозволено вільно подорожувати країнами зі складу ЄС. Однак це стосується лише тих, хто був щеплений схваленими європейським регулятором вакцинами.

З усіх препаратів, якими прищеплюють українців, лише CoronaVac ще не був схвалений в ЕМА, хоч і знаходиться вже якийсь час на розгляді. Однак у ВООЗ застосування цієї вакцини схвалили, а значить, у кожної країни Євросоюзу буде право самостійно визначати ті чи інші рамки туристам, які отримали повний курс вакцинації китайським щепленням CoronaVac виробництва Sinovac Biotech.

Багато що залежить від взаємності

У МЗС України відзначили, що в подібних випадках багато що залежить від взаємності між керівництвами країн. Наприклад, МОЗ України вже закінчує розробку власного зразка сертифіката про вакцинацію.

Вже зовсім скоро в Україні з'являться свої так звані "ковидні" паспорти

Після того, як український шаблон схвалять в Кабміні, в українському Міністерстві закордонних справ почнуть працювати зі своїми європейськими колегами в напрямку взаємного схвалення подібних сертифікатів,  

Також раніше ми також повідомляли про те, чи можна вакцинувати вагітних від Covid - 19 відповіли В МОЗ.

Нагадаємо, що в Україні запрацювали нові центри вакцинації: щеплення можна зробити в більш ніж 50 місцях.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Поделиться сюжетом