Стоматолог, яка била дітей у Рівному, стала ще популярнішою - черги на тижні вперед
Стоматолог, яка била дітей у Рівному, стала ще популярнішою - черги на тижні вперед

Стоматолог, яка била дітей у Рівному, стала ще популярнішою - черги на тижні вперед

Незважаючи на відкритий судовий розгляд стоматологія користується популярністю серед городян: графік прийому розписаний на тижні вперед.

Про це повідомляє видання «Четверта влада». Так, журналістка під виглядом звичайної мешканки Рівного спробувала записатися на прийом до Інни Кравчук – в стоматології без проблем запропонували дату і час візиту для пацієнтки, а також  проконсультували за цінами.

У чому звинувачують стоматолога

Інна Кравчук потрапила в скандал після того, як мати 6-річної дівчинки, яка побувала на лікуванні у стоматолога, опублікувала відео, на якому видно, як лікар здійснює насильницькі дії над дитиною під час прийому.

Так, на опублікованих кадрах видно, як співробітниця стоматології кричить на дитину, смикає за руки, намагається утримати в кріслі. Після лікування у дівчинки сильно опухла губа, після чого мама поскаржилася на лікаря.

Стоматолог стала заперечувати всі звинувачення і заявила, що дівчинка покусала губу під дією анестезії. Після цього жінка показала доньку іншому лікарю, який зробив висновок, що рани з'явилися внаслідок гнійного ураження ротової порожнини, а не жування губ, про яке говорила Інна.

Що загрожує лікарю

Інну Кравчук звинувачують у нанесенні побоїв та умисних легких тілесних ушкоджень пацієнтам-дітям (частина 1 статті 125, частина 1 статті 126 Кримінального кодексу). Сьогодні, 24 червня, заплановано засідання суду, на якому буде вирішена подальша доля стоматолога.

Якщо провину Інни доведуть, їй може загрожувати покарання у вигляді штрафу до 850 гривень або громадські роботи до 200 годин. Статті 125 і 126 Кримінального кодексу передбачають також і можливі виправні роботи строком до року.

Інна Кравчук з маленькою пацієнткою, скріншот з відео

Зараз стоматологія продовжує приймати пацієнтів. За словами представника прокуратури Рівненської області Оксани Жужельської, дійсність стоматології є законною, проблем з ліцензією лікаря не виявили.

Більш того, Інна Кравчук зможе продовжити працювати навіть якщо суд доведе факт побиття пацієнтів, тому що українським законодавством не передбачено будь-які обмеження професійної діяльності в подібних випадках.

Раніше портал MY.UA повідомляв про те, щокиївський стоматолог заради вигоди калічив пацієнток, грабував їх і намагався вбити.

Також ми писали, що у Миколаєві пацієнт обматюкав і погрожував лікарю розправою через просте прохання.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Светлана Мусийко
Редактор новостей
Поделиться сюжетом