5 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Відмова від Донбасу і другий термін: Володимир Зеленський дав велике інтерв'ю Наталії Мосейчук
Відмова від Донбасу і другий термін: Володимир Зеленський дав велике інтерв'ю Наталії Мосейчук

Відмова від Донбасу і другий термін: Володимир Зеленський дав велике інтерв'ю Наталії Мосейчук

У разі, якщо Мінські домовленості не будуть дотримуватися, питання відмови від Донбасу буде винесено на всеукраїнський референдум.

Про це повідомив президент України в інтерв'ю з Наталією Мосейчук для телеканалу "1+1". Ролик був опублікований на YouTube-каналі "ТСН".

Україна і НАТО

Володимир Зеленський зазначив, що вступ України до НАТО розглядається урядом у контексті отримання більш вагомої підтримки із Заходу.

Глава держави заявив, що вступ до НАТО дасть більше впевненості у прихильності Альянсу до України і забезпечить додаткову фінансову і збройову підтримку.

Інтерв'ю Володимира Зеленського та Наталії Мосейчук, скріншот з відео

Ситуація на Донбасі

За словами президента, план "Б" з врегулювання конфлікту на Донбасі буде застосовуватися в крайньому випадку – якщо сторонам не вдасться досягти консенсусу у вирішенні питань.

Президент зазначив, що Україна не хоче виходити з Мінських угод, тому що це стане приводом для зняття з Росії санкцій. Референдум буде проведено тільки в тому випадку, якщо Україну не підтримають європейські країни і США.

Олігархія в Україні

Володимир Зеленський анонсував нові заходи, які будуть запроваджуватися з метою боротьби з олігархами. Глава держави висловив сподівання, що народні обранці розділять його інтереси та підтримають внесений до Верховної Ради законопроект про деолігархізацію.

Інтерв'ю Володимира Зеленського та Наталії Мосейчук, скріншот з відео

За словами президента, це дозволить Україні подолати безліч проблем в економіці. Зеленський висловив тверду впевненість у тому, що всі українські олігархи будуть покарані за злочини, вчинені проти українського народу і держави.

Прямий діалог з Путіним

Глава держави запевнив, що адміністрація президента вже обговорює порядок денний для зустрічі з лідером РФ.

За словами Зеленського, прямий діалог з президентом Росії дуже важливий в геополітичному контексті і він дуже сподівається на те, що діалог відбудеться.

"Зараз м'яч на російській стороні»,- резюмував президент.

Другий термін

Володимир Зеленський поки не визначився, чи буде балотуватися на другий термін, тому що, за його словами, це має вирішити народ України.

Глава держави зазначив, що йому складно прийняти рішення на даному етапі свого президентства, так як існує перелік речей, які потрібно встигнути зробити до закінчення цього терміну.


Раніше портал MY.UA повідомляв про те, що  Зеленський дав інтерв'ю американським ЗМІ в неформальній обстановці і з салом-вони в шоці.

Також ми писали, що Володимир Зеленський хоче змінити чисельність ЗСУ: що чекає українську армію.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Светлана Мусийко
Редактор новостей
Поделиться сюжетом