Які симптоми викликає штам Дельта: легко переплутати
Які симптоми викликає штам Дельта: легко переплутати

Які симптоми викликає штам Дельта: легко переплутати

Штам "Дельта" інфекції COVID-19, який вперше виявили в Індії, набирає обертів і поступово стає домінуючим у світі. Цей різновид коронавірусної інфекції вже виявили більш ніж в 100 державах по всій земній кулі. Станом на сьогодні, 91% всіх нових випадків зараження коронавірусом у Великій Британії викликані саме цим різновидом інфекції.  

Після попередніх досліджень британські експерти виділили деякі симптоми, що зустрічаються найчастіше при захворюванні штамом "Дельта". Про це повідомили "ТСН"у своєму офіційному Telegram-каналі. 

Британські вчені почали активно вивчати штам " Дельта"

Можна сплутати з застудою

Як стверджують британські експерти, в ході досліджень вони прийшли до висновку, що на початкових стадіях зараження симптоми інфекції дуже схожі на важку форму застуди. У пацієнтів спостерігаються головні болі, біль в горлі і нежить, через що багато громадян, особливо молоді, приймають свій стан за ураження звичайною застудою.

Симптоми штаму "Дельта" дуже схожі на застуду

Однак диявол ховається в деталях. Індійський штам дельта теж характерний одними з основних симптомів, які знають все ще з самого початку пандемії. У пацієнтів пропадає почуття смаку і нюху, що не так часто спостерігається при звичайних застудах. Принаймні пропадають не всі ці відчуття відразу.

Крім цього при ураженні організму штамом "Дельта", як і найпершим – "Уханьскім" штамом, інфіковані можуть страждати від сухого кашлю, задишки, загальної втоми та інших характерних для коронавірусу симптомів.

На все це рекомендується звертати пильну увагу, так як більш детальні відомості про штам "Дельта" ще відсутні через його малої вивченості.

Нагадаємо, що у РНБО склали план протидії небезпечному штаму коронавірусу "Дельта" в Україні.

Також раніше ми повідомляли про те, що "Дельта" - штам набирає обертів: до чого готуватися українцям.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Поделиться сюжетом