Які країни обирають українці для відпочинку: найпопулярніші запити в Google
Які країни обирають українці для відпочинку: найпопулярніші запити в Google

Які країни обирають українці для відпочинку: найпопулярніші запити в Google

Туристи поступово відновлюють подорожі по світу, незважаючи на пандемію коронавірусу в світі. Про це повідомляється в прес-релізі компанії Google.

Міста-фаворити українців

У компанії розповіли, що пандемія продовжила впливати на плани більшості туристів і в 2021 році. Однак, після декількох місяців застою інтерес мандрівників до подорожей в інші країни істотно зріс.

Що стосується українців, то Google відзначає зацікавленість як вітчизняними місцями для літнього відпочинку, так і зарубіжними.

Фаворитами українців в межах країни є такі курортні міста як Бердянськ, Залізний Порт і Коблево. Топ-10 запитів в Google за результатами спостереження за останні 3 місяці виглядають наступним чином:

1. Бердянськ

2. Залізний Порт

3. Коблево

4. Затока

5. Кирилівка

6. Одеса

7. Арабатська Стрілка

8. Сєдово

9. Скадовськ

10. Щасливцеве

Курорт, ілюстративне фото

Які країни обирають українці

На вибір зарубіжних курортів впливають карантинні обмеження, що діють в тій чи іншій країні. Google зазначає, що все більше країн відкривають свої кордони для українців, що сприяє зростанню числа запитів за кордоном.

Серед країн-фаворитів українців були названі такі країни як Туреччина, Кіпр, Албанія, Болгарія, Чорногорія, Хорватія, Греція, Єгипет, Грузія, ОАЕ.

Зазначимо, що українці можуть скористатися інтерактивною картою світу, розробленою МОЗ, на якій розміщена актуальна інформація про візи, дозволи та обмеження в умовах пандемії COVID-19.

Анталія, ілюстративне фото

Цей інтерактивний ресурс є спрощеною картографічною моделлю для відображення особливостей в'їзду в країни світу з метою допомоги громадянам України, які планують свою подорож за кордон.

Раніше портал MY.UA повідомляв про те, що які країни стануть доступними для українських туристів цього літа.

Також ми писали, чи потрібен українцям Covid-паспорт і чи можливо без нього в'їхати в країни ЄС.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Светлана Мусийко
Редактор новостей
Поделиться сюжетом