"Підриває інститут сім'ї": в Івано-Франківську скандал з дитячою книгою про лесбійок
"Підриває інститут сім'ї": в Івано-Франківську скандал з дитячою книгою про лесбійок

"Підриває інститут сім'ї": в Івано-Франківську скандал з дитячою книгою про лесбійок

Комікс "Принцеса + Принцеса: довго і щасливо" молодої новозеландської письменниці Кейті О'нілл оповідає про стосунки між двома дівчатами. В кінці історії закохані вирішують одружитися.

Про це повідомляє портал Zaxid.net.

Сюжет коміксу

За задумом автора принцеси не конкурують між собою за увагу головного героя, а дружать, разом долають перешкоди і знаходять любов.

Спочатку комікс був опублікований у веб-версії. Після того, як історія двох принцес зацікавила громадськість, видавництво "OniPress" взялося за створення друкованого варіанту коміксу. У процесі підготовки видання до друку Кейті О'нілл домалювала епілог, в якому принцеси вирішують одружитися.

"Принцеса + Принцеса: довго і щасливо»

За словами куратора перекладів коміксів у видавництві "Рідна мова" Марії Шагур, українці купують видання не стільки для дітей, скільки для себе, оскільки нетрадиційний сюжет викликає більше інтересу у дорослих.

Скандал з християнськими спільнотами

Представники християнських спільнот міста та заступник голови обласного об'єднання "Просвіта" написали звернення до Івано-Франківської облдержадміністрації, в якому вимагали вилучити з міських бібліотек 46 примірників коміксу, куплених за бюджетні гроші.

За словами автора звернення, дане видання підриває інститут сім'ї в Україні.

Зазначимо, що всього Міністерство культури України та Український інститут книги придбали 1240 примірників книги. Видання рекомендували для дітей від п'яти років.

Марія Шагур, куратор перекладів коміксів у видавництві " Рідна мова"

За словами видавців, комікс є чудовою можливістю розповісти українським дітям про світ, в якому ми живемо, і разом повчитися прийняттю і толерантності.

У видавництві "Рідна мова" заявляють, що українські громадяни занадто негативно налаштовані на подібну літературу. Фахівці відзначають, що в книзі "Принцеса + Принцеса: довго і щасливо" немає ніяких відвертих сцен і закликів до гомосексуальних відносин, проте дорослі самі приписують пропаганду, посилаючись на на формулювання "весілля принцес".

Раніше портал MY.UA повідомляв про те, що комікс про одностатеву любов обурив користувачів соціальних мереж: суспільство не готове.

Також ми писали, що дітям розкажуть про казкове одностатеве кохання: Мінкульт проспонсорував поповнення бібліотек.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Светлана Мусийко
Редактор новостей
Поделиться сюжетом