"Аби не йти до школи": діти підробляють тести на ковід за допомогою CocaCola
"Аби не йти до школи": діти підробляють тести на ковід за допомогою CocaCola

"Аби не йти до школи": діти підробляють тести на ковід за допомогою CocaCola

Кислота в безалкогольних напоях і фруктових соках призводить до помилкового результату екпрес-тесту, проте ПЛР-тест повинен показати правильний результат.

Про це повідомляється на порталі BBC Future.

Принцип впливу напоїв

У зв'язку з прийнятими карантинними обмеженнями діти знайшли спосіб обхитрити тест-системи на визначення коронавірусу, щоб не відвідувати заняття в школі.

Так, за словами професора хімії з британського Університету Халла Марка Лорча, школярі використовують безалкогольні напої і фруктові соки, які змушують експесс-тести показувати позитивний результат на наявність вірусу.

Результати тесту

За його словами, покупні напої містять у своєму складі компоненти, які антитіла тесту розпізнають як вірус.

Примітно, що в слизі з носа і слині людини міститься в тисячі разів більше мікрочастинок і інших вірусів, проте на них експрес-тести не реагують.

Обман став трендом

Видання зазначає, що подібним чином користуються сотні школярів по всьому світу. Нагадаємо, ряд країн ввів обов'язкову перевірку на коронавірус за допомогою експрес-тестів, що і спричинило за собою хвилю "експериментів" з тест-смужками.

У британських школах подібні "жарти" школярів стали настільки популярними, що адміністрація навчальних закладів навіть стала попереджати батьків про можливі спроби обману з боку дітей.

CocaCola

Хіміки заявляють, що подібна схема не буде діяти на ПЛР-тест, так як у нього інший принцип роботи.

"Діти, я аплодую вашій винахідливості, але тепер, коли я знайшов спосіб розкрити вашу хитрість, я пропоную Вам використовувати свою хитрість, щоб розробити серію експериментів і перевірити мою гіпотезу. Потім ми зможемо опублікувати ваші результати в рецензованому журналі»,- резюмував Марк Лорч.

При цьому на порталі не повідомляється, чи існує якесь покарання за навмисний обман вчителів.

Раніше портал MY.UA повідомляв про те, що школяр із Західної України винайшов генератор-устілку: це може врятувати чиєсь життя.

Також ми писали, що добрий водій маршрутки возить школярів безкоштовно за хороші оцінки.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Светлана Мусийко
Редактор новостей
Поделиться сюжетом