"Вакцинація безсила": глава ВООЗ заявив про перемогу нових мутацій Covid над людством
"Вакцинація безсила": глава ВООЗ заявив про перемогу нових мутацій Covid над людством

"Вакцинація безсила": глава ВООЗ заявив про перемогу нових мутацій Covid над людством

Глава Всесвітньої Організації Охорони Здоров'я Тедрос Гебрейесус заявив про неефективність заходів з протидії коронавірусу і назвав ряд причин, за якими світовій спільноті не вдається побороти пандемію.

Про це йдеться на офіційному сайті ВООЗ.

Хто винен

За словами Гебрейесуса, в даний час нові штами Covid перемагають у гонці проти вакцинації через несправедливе виробництво і розподіл вакцин, що в свою чергу загрожує відновленню світової економіки.

Глава ВООЗ нагадав, що він неодноразово закликав до вакцинації 10 відсотків людей у всіх країнах до вересня, а до кінця року ця цифра збільшилася до 40 відсотків. Це означає, що 70 відсотків людей у всіх країнах будуть вакциновані тільки до середини 2022 року.

Пандемія в світі

Гебрейесус закликав міністрів фінансів та інших лідерів "Великої двадцятки" колективно згуртуватися навколо мети масової вакцинації, тому що це найшвидший спосіб покласти край гострій стадії пандемії, врятувати життя і засоби до існування і сприяти воістину глобальному економічному відновленню.

Вакцинний націоналізм

У Всесвітній Оганізації Охорони Здоров'я звинуватили ряд країн у вакцинному націоналізмі. Так, із заяви глави організації випливає, що політика, якої дотримуються окремі держави, є неефективною для громадської охорони здоров'я і боротьби проти вірусу.

Гебрейесус зазначив, що нові варіації Covid вимагають більших зусиль від людства, ніж виявлені раніше, так як вірус продовжує мутувати і стає більш заразним.

Вакцинація, ілюстративне фото

"Так не повинно бути і не може тривати в майбутньому.
З моральної, епідеміологічної або економічної точки зору настав час, щоб світ зібрався разом, щоб колективно боротися з цією пандемією
» ,- резюмував глава ВООЗ.

Раніше портал MY.UA повідомляв про те, що у РНБО склали план протидії небезпечному штаму коронавірусу "Дельта" в Україні.

Також ми писали які симптоми викликає штам Дельта: легко переплутати.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Светлана Мусийко
Редактор новостей
Поделиться сюжетом