В Україні з'явиться реєстр заборонених сайтів
В Україні з'явиться реєстр заборонених сайтів

В Україні з'явиться реєстр заборонених сайтів

8 липня на нараді Ради національної безпеки і оборони було прийнято остаточне рішення про створення реєстру заборонених в Україні сайтів.

Про це повідомив член Інтернет-асоціації України Максим Тульєв на своїй сторінці в Facebook.

Навіщо потрібен реєстр

За словами Тульєва, створення реєстру "Укркомнагляду" ще рік тому здавалося неможливим. Тульєв зазначив, що зараз вже створена робоча група, яка займатиметься технічною стороною реалізації проекту. Сам Максим Туполєв став одним з членів створеної групи.

Чиновник зазначив, що зі створенням реєстру він особисто "спробує зупинити це безумство". За його словами, "шансів на це відверто мало".

Реєстр заборонених сайтів покликаний фіксувати діяльність ресурсів, які є загрозою національній безпеці країни. Як саме "Укркомнагляд" буде здійснювати контроль за інформаційним простором поки не повідомляється.

Реакція громадськості

Опублікований пост вже викликав бурхливу реакцію серед українських користувачів. Цікаво, що думки громадян розділилися.

Одні коментатори підтримують ініціативу створення реєстру і стверджують, що це посприяє поліпшенню інформаційної безпеки українців, інші ж заявляють, що нове відомство ніяк не вплине на життя в країні.

Коментарі українців

Деякі користувачі звинувачують РНБО в спробах ущемити право громадян України на свободу слова. Більше того, українці заявляють, що всі нововведення суперечать Конституції, а сама Рада національної безпеки і оборони не має повноважень для створення подібних ресурсів.

Коли планують запустити реєстр заборонених сайтів "Укркомнагляд", на сторінці Максима Тульєва не повідомляється.

Раніше портал MY.UA повідомляв про те, що у РНБО склали план протидії небезпечному штаму коронавірусу "Дельта" в Україні.

Також ми писали, що в РНБО ввели жорсткі санкції по відношенню до Фірташа і Фукса.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Светлана Мусийко
Редактор новостей
Поделиться сюжетом