Збірна України завоювала першу нагороду на молодіжному ЧЄ з легкої атлетики
Збірна України завоювала першу нагороду на молодіжному ЧЄ з легкої атлетики

Збірна України завоювала першу нагороду на молодіжному ЧЄ з легкої атлетики

КИЇВ. 10 липня. УНН. Першу медаль молодіжного чемпіонату Європи-2021 з легкої атлетики Україні приніс Михайло Кохан. Про це інформує пресслужба ФЛАУ, передає УНН.

Деталі

В Таллінн Кохан приїхав відвертим фаворитом змагань. Українець за кілька днів до старту чемпіонату в Секешфегерварі обіграв одних з основних претендентів на олімпійське "золото" поляків Павела Файдека і Войцеха Новіцкі та став першим в історії 20-річним спортсменом, який метнув молот за 80-метрову позначку.

Почавши змагання з 76,76 метрів, він поліпшив результат у наступних спробах до 77,88 м і додав до титулів у юнацькій і юніорській категоріях ще й титул чемпіона Європи серед молоді.

До четвертої спроби у першій трійці тримався ще один українець Михайло Гаврилюк. З результатом 73,18 м він йшов третім, проте шведу Рагнару Карлссону вдалося метнути молот на 73,85 м і відсунути українця на четверту сходинку. "Срібло" у грека Крістоса Францескакіса (75,23 м).

Цитата

"Сьогодні мені було дуже важко змагатися. Навіть не знаю, чому. Сектор для мене трішки повільний. Можливо, тому не був швидким. Але щасливий з такого результату і з того, що переміг", – зізнався Кохан у коментарі організаторам.

Нагадаємо

Українець з особистим рекордом тріумфував на легкоатлетичних змаганнях в Угорщині.

Теги по теме
Спорт
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны