Шахраї за три години перевипустили SIM-карту і зняли всі гроші з рахунку
Шахраї за три години перевипустили SIM-карту і зняли всі гроші з рахунку

Шахраї за три години перевипустили SIM-карту і зняли всі гроші з рахунку

За допомогою SIM-карти шахраям вдалося не тільки зняти гроші з рахунків українця, а й взяти на його ім'я кредит.

Про це жертва шахрайської схеми аферистів Костянтин Кукса розповів на своїй сторінці в Facebook.

Як обдурили українця

Констатін розповів, що на його телефон надійшло повідомлення нібито від телефонної компанії «Київстар». У ньому говорилося, що абонент подав запит на заміну загубленої SIM-карти. Після цього номер Костянтина був вимкнений.

Протягом наступних 3 годин Костянтин намагався додзвонитися до оператора, щоб попросити терміново заблокувати «відновлену» карту і пов'язаних з нею рахунків. Як з'ясувалося згодом, за цей час шахраї встигли скористатися SIM-карткою, щоб зняти 12 900 гривень з кредитної картки жертви.

Кіберполіція, ілюстративне фото

Крім того, невідомі оформили на ім'я Костянтина кредит у розмірі 10 000 гривень. Згідно з умовами мікрофінансової організації, українець повинен погасити кредит протягом 14 днів.

Урок на майбутнє

На своїй сторінці в соціальній мережі Facebook Костянтин зазначив, що ним були написані заяви в поліцію і кіберполіцію, проте поки правоохоронні органи ніяк не змогли допомогти жертві шахраїв. Крім того, українець звернувся в Національний банк, однак і там поки не анулювали заборгованість по кредиту.

Костянтин порадив громадянам прив'язувати свої SIM-карти до даних паспорта. За словами потерпілого, в такому випадку аферисти не зможуть без особистої присутності абонента або наявності оригіналу паспорта перевипустити картку.

Аферисти, ілюстративне фото

У коментарях небайдужі користувачі поспівчували неприємностям Костянтина і подякували йому за те, що поділився своєю історією і висновками.

Раніше портал MY.UA повідомляв про те, що шахраї масово обманюють українських пенсіонерів: 7 "схем" і як не стати їх жертвою.

Також ми писали, що репутація ОЛХ під загрозою: шахраї придумали нову схему.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Светлана Мусийко
Редактор новостей
Поделиться сюжетом