Лариса Ніцой, захисниця української мови, заплакала через проблеми з грошима: "Знищують"
Лариса Ніцой, захисниця української мови, заплакала через проблеми з грошима: "Знищують"

Лариса Ніцой, захисниця української мови, заплакала через проблеми з грошима: "Знищують"

Українська письменниця і яра захисниця української мови Лариса Ніцой знову поділилася своєю позицією щодо становища в Україні.

На своїй сторінці у фейсбуці активістка розповіла життєву історію, яка стосується законопроекту "Про корінні народи" і видання книжки.

За словами письменниці цей законопроект ставить українців «у сідло»:

«Так важко спостерігати, коли говориш людям, нас знищують, а їм пофіг. А ти дивишся, як знищують, і нічого не можеш з цим зробити. Он, Андрій Міщенко написав коментар, як завжди іронічно і влучно: "їм пофіг на ті закони, тому що вони не збираються ті закони виконувати". Але ж це знову бардак і абсурд, бардак і абсурд!», - пише у дописі Лариса Ніцой.

Письменниця зазначає, що в українців скоро «зірве дах» і почнеться чергова революція. Причиною цього Ніцой називає невиконання прийнятих законів ні українцями, ні владою.

Фото: фейсбук Лариса Ніцой

Активістка згадала слова В'ячеслава Чорновіла, який говорив, що хоча ми і маємо незалежну Україну, її ще потрібно зробити українською.

Вкінці письменниця торкнулася теми видання своєї книги. За її словами, вже є готовий макет для малюнків. У такому стані він знаходиться уже кілька років. Проте письменниця не може назбирати 56 тис. гривень, необхідних для видання:

«Ех, немає в мене Євгена Чикаленка, який підтримував колись Куліша, видавав йому книжки. Платив письменникам стипендії. Ну, правда, й Кулішем треба бути, а не Ніцой», - зазначає письменниця.

За словами Ніцой, відволікти її можуть зустрічі з дітьми, розмови з ними про книжки, читання і патріотизм:

 «Але знову все вперлося в гроші. Де їх стільки набрати, щоб їздити…» - підсумовує Ніцой.


Раніше писали, що поправки в законопроект про виділення коштів на реставрацію культурних пам'яток можуть нівелювати дію закону про мову.

Також читайте: Гімн України на Євро-2020 двічі не увійшов в ефір російського телебачення.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Поделиться сюжетом