Роскомнагляд вимагає від українського ЗМІ видалити новину про «військовий призов» в окупованому Криму
Роскомнагляд вимагає від українського ЗМІ видалити новину про «військовий призов» в окупованому Криму

Роскомнагляд вимагає від українського ЗМІ видалити новину про «військовий призов» в окупованому Криму

13 липня #Букви отримали від Роскомнагляду сповіщення з вимогою видалити публікацію, яка 3 жовтня 2017 року з’явилась на сайті під назвою «В українському МЗС вимагають від РФ скасувати призов на військову службу в Криму».

У новині йдеться те, що Міністерство закордонних справ України вимагало від Росії скасувати призов на військову службу в окупованому Криму та Севастополі.

У Роскомнагляді повідомили, що цю публікацію внесли до «Єдиного реєстру доменних імен, покажчиків сторінок сайтів у мережі Інтернет і мережевих адрес, що дозволяють ідентифікувати сайти в мережі Інтернет, котрі містять інформацію, поширення якої в Російській Федерації заборонено».

Це російська автоматизована інформаційна система ведення і використання бази даних про сайти, що містять «заборонену до поширення в РФ інформацію».



В новині начебто є «відомості, поширення яких в Російській Федерації заборонено рішенням суду» (на підставі рішення окупаційного «Київського районного суду» Сімферополя).

У Роскомнагляді вимагають від видання «Букви» «негайно вжити заходів з видалення», інакше сайт заблокують.

«У разі неприйняття провайдером хостингу і (або) власником сайту заходів з видалення забороненої інформації і (або) обмеження доступу до сайту в мережі Інтернет, буде прийнято рішення про включення до єдиного реєстру мережевої адреси, яка дозволяє ідентифікувати сайт в мережі Інтернет, котрий містить інформацію, поширення якої в Російській Федерації заборонено, а доступ до нього буде обмежено», – уточнили в Роскомнагляді.

Редакція інтернет-видання «Букви» заявила, що не має наміру видаляти цю новину, опубліковану на сайті 3 жовтня 2017 року.

Нагадаємо, що російські суди на вимогу прокурорів заблокували кілька посилань сайту «Кримської правозахисної групи» (КПГ) за «посягання на безпеку Російської Федерації». 

Приводом для цього стали матеріали про військовий призов в Криму, який деякі правозахисники вважають незаконним.

У рішеннях судів зазначено, що скарги подавалися військовими прокуратурами військових частин, в тому числі – військовою прокуратурою Чорноморського флоту.

Також дружина утримуваного на території окупованого Криму журналіста Владислава Єсипенка розповіла, що її чоловіку ФСБ погрожувала тортурами, якщо він не дотримуватиметься показань, які з нього «вибило» слідство.

Фото: «Букви»

Теги по теме
Новости Крым Инфопространство аннексия Крыма
Источник материала
Поделиться сюжетом