Рада провалила легалізацію медичного канабісу
Рада провалила легалізацію медичного канабісу

Рада провалила легалізацію медичного канабісу

Документ за основу підтримали лише 184 нардепа.

Верховна рада провалила легалізацію медичного канабісу в Україні. Нардепи направили на доопрацювання авторам законопроєкт №5586 про регулювання обігу конопель в медичних цілях, науковій та науково-технічній діяльності.

Раніше Комітет ВР з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування рекомендував прийняти за основу законопроєкт щодо регулювання обігу конопель в медичних цілях, науковій та науково-технічній діяльності.

Законопроєктом пропонувалося:

  • дозволити обмежений, прозорий та контрольований обіг канабісу в медичних та наукових цілях;
  • запровадити жорсткий контроль за таким обігом, запровадивши електронний реєстр усіх препаратів і їх відпуск виключно за електронним рецептом;
  • ліцензування будь-якої діяльності, пов’язаної з обігом медичного канабісу;
  • звітування та подання інформації контролюючим органам;
  • встановити граничний рівень тетрагідроканабінолу (ТГК), який можуть містити вирощувані рослини коноплі, і класифікацію за його вмістом.

Нагадаємо:

  • Документ уже став відомий також як "Закон для Софійки". Йдеться про 4-річну дівчинку, яка бореться зі складною формою епілепсії і потребує використання препаратів на основі медичного канабісу. Загалом такі ліки необхідні понад 2,5 млн українців з різними недугами, зокрема хворим на рак, глаукому чи розсіяний склероз.
  • МОЗ, піклуючись про лікування пацієнтів, просило депутатів у першому читанні ухвалити законопроєкт про легалізацію канабісу. І запевняє, що вже має практику контролю за наркотиковмісним препаратом.
  • Парламент від ранку пікетували організації, які теж виступають за узаконення канабісу.

Новини України: пацієнтські організації виступили за легалізацію  медичного канабісу

Новини України: пацієнтські організації виступили за легалізацію  медичного канабісу
Источник материала
loader
loader