На Закарпатті дівчинка врятувала чотирьох дітей під час повені. Вражаюча історія
На Закарпатті дівчинка врятувала чотирьох дітей під час повені. Вражаюча історія

На Закарпатті дівчинка врятувала чотирьох дітей під час повені. Вражаюча історія

Тетяна Тулайдан – маленька героїня з великим серцем, заявив глава Закарпатської ОДА

Очільник Закарпатської ОДА звернувся до ДСНС з проханням номінувати дівчинку на здобуття премії «Герой-рятувальник року»

На Закарпатті дівчина, не злякавшись грози і страшної стихії, врятувала свого братика та трьох сусідських дітей. Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Закарпатської обласної державної адміністрації Анатолій Полосков.

«Гляньте у ці очі – в них немає страху. Це очі справжнього героя – Тетяни зі Стебного, що на Рахівщині. Юна дівчина, не злякавшись грози і страшної стихії, врятувала свого братика та трьох сусідських дітей», – йдеться в повідомленні.

Батьки дітей працювали в полі, коли вода почала різко прибувати до будинку. У цей момент дівчинка не розгубилась, вимкнула електрику вдома, взяла семирічного Юрчика за руку і побігла до будинку своєї тітки. Там перебували ще троє наляканих дітлахів, а води в хаті вже було по коліна.

12-річна Тетяна забрала дітей, заспокоїла їх та провела на другий поверх свого будинку, де вони були в безпеці і чекали дорослих.

«Відважний вчинок Тетяни – це приклад для нас, дорослих, котрий заслуговує на те, аби про нього знали всі. Тетяна Тулайдан – маленька геройка з великим серцем! Тож сьогодні звернувся до ДСНС України з проханням номінувати Тетяну Тулайдан на здобуття премії «Герой-рятувальник року», – розповів голова Закарпатської ОДА.

10 липня сильні дощі у Рахівському районі Закарпатської областіспричинили затоплення будинків та дороги. Селище Ясіня постраждало найбільше. Воно було частково відрізане від транспортного сполучення.

Згодом на Закарпатті показали наслідки нищівної повені (фото).

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны