Вакцинація від коронавірусу в Україні може стати обов'язковою
Вакцинація від коронавірусу в Україні може стати обов'язковою

Вакцинація від коронавірусу в Україні може стати обов'язковою

В Україні вакцинація від коронавірусу COVID-19 може стати обов’язковою. Це трапиться, якщо головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін ухвалить відповідне рішення.

Про це розповів начальник Держпродспоживслужби у Києві Олег Рубан в ефірі OBOZREVATEL TV.

За словами пана Рубана, ніякого заохочення за вакцинацію не передбачається. Проте вона може стати обов’язковою, якщо таке рішення винесе головний санітарний лікар.

«Якщо він винесе таку постанову, то вона буде обов'язковою до виконання в усіх сферах. І районні, місцеві адміністрації, територіальні органи будуть контролювати це», - говорить Олег Рубан.

Олег Рубан. Скріншот з відео Чорноморська Телерадіокомпанія

Начальник Держпродспоживслужби у Києві також заявив, що відмова отримати щеплення може нести за собою покарання. Адже якщо  рішення головного санітарного лікаря скаже, що щеплення стане обов’язковим, то його необхідно виконувати.

Вакцинація від коронавірусу в Україні

Вакцинація від COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого 2021-го року. Спочатку щеплення робили індійською вакциною CoviShield.

Через місяць в Україні з’явилася китайська вакцина CoronaVac, яку виготовляє  компанія Sinovac. З 13 квітня препаратом почали щеплювати українців.

Пізніше, 16 квітня, до України прибула вакцина Pfizer-BioNTech. У першій партії привезли 117 тис. доз. У другій партії 18 травня до України надіслали ще майже 123 тис. доз препарату.

Вакцина Pfizer-BioNTech. Фото: Getty Images

Вакцина Pfizer-BioNTech прибула до України в рамках ініціативи COVAX. Окрім цього, було укладено договір на закупівлю препарату Pfizer за державний кошт. Йдеться про 10 мільйонів доз вакцини. Проте пізніше стало відомо, що постачання збільшили удвічі. Таким чином у 2021-му до України поступить 20 млн доз вакцини.

Нагадаємо, що у ЄС допустили можливість обов'язкової вакцинації.

Читайте також: експерти розрахували, з якою швидкістю потрібно проводити вакцинацію, щоб досягти колективного імунітету

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Поделиться сюжетом