19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Будуть "плюшечки" для людей: у МОЗ розповіли, як заохочуватимуть українців вакцинуватися від COVID-19
Будуть "плюшечки" для людей: у МОЗ розповіли, як заохочуватимуть українців вакцинуватися від COVID-19

Будуть "плюшечки" для людей: у МОЗ розповіли, як заохочуватимуть українців вакцинуватися від COVID-19

Станом на зараз обов'язкової вакцинації від коронавірусу немає у планах МОЗ.

Наразі в Україні немає потреби у введенні обов’язкової вакцинації від коронавірусу для населення. Станом на зараз більшість українців готові вакцинуватися добровільно, решту мотивуватимуть "плюшечками".

Про це очільник МОЗ Віктор Ляшко розповів в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Бачу, що є попит на вакцинацію. За нашими оцінками та опитуваннями, 60% українців, дорослого населення, готові зробити щеплення добровільно і безоплатно. Навіщо когось зобов'язувати? А далі будемо бачити... Ми маємо щось зробити так, щоб зацікавити, мотивувати людей захотіти зробити щеплення. Повірте, цих "плюшечок" у нас досить багато в планах", - сказав міністр охорони здоров'я.

За його словами, наразі необхідно повністю забезпечити країну вакцинами і розширити кількість пунктів щеплення, а вже потім "переконувати зробити щеплення всім, хто цього потребує першочергово".

Читайте також: В Україні розповіли, скільки часу потрібно для виявлення в тілі людини "Дельта" штаму COVID-19

"Я як міністр охорони здоров'я зацікавлений у тому, щоби люди були здорові, а лікарні були пусті, з модернізованим та інноваційним обладнанням, щоб на випадок, коли щось трапляється, можна було надати медичну допомогу. Я докладаю всіх зусиль для того, щоб українці могли й хотіли вакцинуватися", - додав Ляшко.

Нагадаємо, раніше керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганиченко заявив, що українцям важливо вакцинуватися саме зараз, поки немає зростання захворюваності на COVID-19, яке експерти прогнозують вже найближчим часом. Оскільки фахівці прогнозують, що спалах "може бути дуже серйозним". До прикладу, у Нідерландах, де були схожі з Україною темпи спадання захворюваності, ці ж показники за тиждень зросли вдесятеро.

Як повідомлялося, заслужена лікарка Людмила Мухарська заявила, що спалах індійського штаму "Дельта" в Україні може статися вже в липні або, коли люди будуть повертатися після літніх відпусток, що більш імовірно.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Як у Франції мотивують людей вакцинуватися та "дельта"-штам коронавірусу в Україні — COVID-дайджест

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны