Вчені знайшли унікальну рослину з чоловічою, жіночою і бісексуальною статтю
Вчені знайшли унікальну рослину з чоловічою, жіночою і бісексуальною статтю

Вчені знайшли унікальну рослину з чоловічою, жіночою і бісексуальною статтю

Вчені з Токійського університету виявили цікаву особливість у водорості Pleodorina starriiм - вона має три статі одночасно завдяки наявності репродуктивних органів обох стандартних статей.

Про результати дослідження повідомляє видання Evolution.

Японці, як завжди, відзначилися оригінальним дослідженням

Якщо вірити результатам наукового дослідження, система спарування у водоростей може бути або гетероталлічною (за допомогою чоловічого і жіночого фенотипу), або гомоталлічною (коли є один генотип, що викликає зиготи). Зелена водорість Pleodorina starrii, як вважалося раніше, може розмножуватися тільки гетероталлічною системою спарювання.

Але Хісайоші Нодзакі, доцент Токійського університету, виявив, що два додаткових культурних штами, що походять з цієї водної системи, продукували чоловічі і жіночі гамети і зиготи. Тобто, були бісексуальні. Таке схрещування продемонструвало нормальні зиготи і високу виживаність штамів.

Таким чином, належачи до одного біологічного виду, вони мають нову систему спарювання, яка унікальна наявністю трьох статевих фенотипів, а саме чоловіка, жінки і бисексуала. Це дослідження допомогло розширити розуміння початкової еволюційної ступені переходу від гетеро до гомо.

Результати допоможуть вченим з розумінням людської природи

У Токійському університеті переконані, що те відкриття, яке здійснив їхній співробітник, має важливе значення для вчених. Так, вивчення розмноження цих водоростей допоможе дізнатися більше про розвиток жіночих і чоловічих статевих систем у людей. Можливо, з'являться нові думки з приводу бісексуальної поведінки людини.

Якщо вчені знайдуть такому способу розмноження наукове пояснення, це стане проривом і дасть виток для великої кількості інших пов'язаних досліджень.

Раніше портал MY.UA повідомляв про те, що вчені зробили сенсаційне відкриття про розумові здібності свиней

Також ми писали, що в Британії археологи знайшли кістки 12 людей під будівлею притулку непрацездатних

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Поделиться сюжетом