Володимир Путін хоче зустрітися з Володимиром Зеленським заради "єдності народів"
Володимир Путін хоче зустрітися з Володимиром Зеленським заради "єдності народів"

Володимир Путін хоче зустрітися з Володимиром Зеленським заради "єдності народів"

Володимир Путін прокоментував слова президента України про те, що треба б обговорити текст його статті про «єдність і історичне братерство народів» особисто.

Прочитати інтерв'ю повністю можна на офіційному сайті Президента Росії.

Путін не проти зустрітися з Зеленським

Нагадаємо, не так давно на сайті Президента Росії з'явився досить об'ємний текст українською та російською мовами під назвою «Про історичну єдність росіян і українців». З текстом трохи ознайомився Володимир Зеленський і сказав, що знайде там багато тез, які можна обговорити з Путіним. Але краще влаштувати особисту зустріч і подискутувати на представлені в статті теми.

13 липня з'явилося інтерв'ю Володимира Путіна, де керівникові Російської Республіки повідомили про пропозицію. Той відповість згодою, але перш за все порекомендував українській владі детально ознайомитися з текстом: «Думаю, їм потрібно взяти паузу, уважно прочитати її спочатку, цю статтю, проаналізувати, підняти документи, я думаю, що вони так і зроблять, вони знайдуть, про що тут поговорити».

Скриншот из видео

Коментарі з приводу газової проблематики

На недавньому брифінгу Зеленського і Ангели Меркель у Берліні президент запропонував обговорити в нормандському форматі питання про запуск «Північного потоку - 2». Йдеться про п'ятирічний контракт на прокачування російського природного газу споживачам в Європі через територію України.

«Північний потік» - це комерційний проект, і його не можна обговорювати в форматі, який передбачає врегулювання конфлікту на Донбасі. Це відповіла Ангела Меркель, таку ж тезу висловив Путін в інтерв'ю. Він не планує обговорювати з Зеленським на потенційній зустрічі газові питання, оскільки не бачить жодної проблеми.

Він обіцяє, що всі зобов'язання, взяті Росією в рамках цього контракту, будуть виконані і обговоренню не підлягають.

Раніше портал MY.UA повідомляв про те, що сказав Путін про переслідування Медведчука

Також ми писали, що ЄС дасть Україні другий транш після реформи судової системи

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом