20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Аваков звільнився на прохання Володимира Зеленського", - заявив заступник глави МВС Геращенко
"Аваков звільнився на прохання Володимира Зеленського", - заявив заступник глави МВС Геращенко

"Аваков звільнився на прохання Володимира Зеленського", - заявив заступник глави МВС Геращенко

15 липня заступник голови Міністерства внутрішніх справ Антон Геращенко розповів в інтерв'ю каналу «Україна 24» про те, чому Арсен Аваков пішов з посади глави.

Повне інтерв'ю є на сторінці каналу у Facebook.

Несподіване звільнення Авакова

Як відомо, 13 липня голова МВС Арсен Аваков несподівано для громадськості подав заяву про відставку. Він пропрацював на посаді 7 років, з лютого 2014 року. Ніхто не очікував, що його відхід буде настільки раптовим, хоти давно ходили чутки, що скоро керівництво Міністерства внутрішніх справ може змінитися.

Деякі пов'язують відхід з приїздом до Києва 12 липня Джорджа Кента, який очолив посольство США в Україні на час відпустки тимчасової повіреної Христини Квін. Тоді гість одним із перших зустрівся з Аваковим, а наступного дня той подав заяву про звільнення. Збіг? Скоріше за все так. Принаймні більшість експертів не пов'язують воєдино ці два прецеденти.

На Авакова натиснув Зеленський

Але ось що дійсно має під собою основу, так це твердження Антона Геращенко в інтерв'ю «Україна 24», що на колишнього главу натиснув президент Володимир Зеленський. Ще раніше той говорив, що якщо Аваков не буде справлятися зі своїми обов'язками, Зеленський сам попросить його звільнити місце.

Вадим Карасев, політолог і директор Інституту глобальних стратегій каже: "Кент навряд чи зіграв роль в звільненні Авакова. Наскільки мені відомо з власних джерел, саме Зеленський запропонував піти у відставку". Такої ж думки політолог Володимир Воля і безліч народних депутатів.

Голосование за отставку Авакова

Рішення про відставку підтримав 291 депутат на голосуванні. Володимир Зеленський порекомендував на місце глави МВС кандидатуру народного депутата Дениса Монастирського. Багато присутніх у Верховній Раді підтримали ідею президента оплесками. Повинен відбутися розгляд кандидатури на пост керівника Міністерства внутрішніх справ і подальше голосування.

Раніше портал MY.UA повідомляв про те, що депутат Ківа прогнозує, що Зеленський складе президентські повноваження 15 листопада в результаті акцій протестів

Також ми писали, що Венедиктова зробила заяву до річниці катастрофи рейса MH17 над Донбасом

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом