Помер всесвітньо відомий музикант: його називали "принцом"
Помер всесвітньо відомий музикант: його називали "принцом"

Помер всесвітньо відомий музикант: його називали "принцом"

У п’ятницю, 16 липня, помер Біз Маркі — новаторський репер, продюсер і майстер бітбоксу — знакова особа у світовому хіп-хопі. 

Про це повідомили в журналі Rollingstone та розповіда представниця Біза Маркі Дженні Ізумі.

Біз Маркі — американський репер, продюсер, діджей. Він був піонером хіп-хопу в Америці. Його не стало в віці 57 років, про що повідомила представниця репера. 

«З глибоким сумом ми оголошуємо, що сьогодні ввечері, коли його дружина Тара була поруч, піонер хіп-хопу Біз Марккі мирно помер», - заявила його представниця Дженні Ізумі. «Ми вдячні за численні слова підтримки та молитви, які ми отримали у цей важкий час», — додала жінка.

Причини смерті

Причину смерті репера не вказують. Однак відомо, що у нього були тривалий час проблеми зі здоров’ям. Біз Маркі протягом десяти років боровся з діабетом  (другий тип). У 2020 році його госпіталізували — були ускладнення, пов’язані з його хворобою. Згодом Біз Маркі ще й переніс інсульт після діабетичної коми. Його стан постійно погіршувався. 

Біз Маркі і хіп-хоп

Репер радував шанувальників своєю творчістю протягом 35 років. Його треки "Pickin 'Boogers" і "Chinese Food» відомі на весь світ. Біз багато жартував і співав, тому отримав у шоу-бізнесі прізвисько «Принц-клоун хіп-хопу». 

Для розвитку цього жанру в музиці Маркі зробив дуже багато. 

«Він залишив дружину, багатьох членів сім’ї та близьких друзів, яким буде не вистачати його яскравої особистості, постійних жартів і частого тролінгу», — відзначила із жалем Дженні Ізумі. 

Нагадаємо, раніше портал MY.UA  повідомляв, що в США помер скандальний Роберт Дауні.

Також портал MY.UA писав, що легенда радянського року не виніс COVID-19. Помер Петро Мамонов.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом