20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
МОЗ запровадить обов'язкову самоізоляцію для невакцинованих
МОЗ запровадить обов'язкову самоізоляцію для невакцинованих

МОЗ запровадить обов'язкову самоізоляцію для невакцинованих

У Міністерстві охорони здоров'я пропонують посилення контролю під час перетину державного кордону через поширення коронавірусу, зокрема штаму "Дельта", зі введенням обов'язкової самоізоляції при в'їзді в Україну невакцинованих осіб.

Відповідну інформацію повідомив на нараді в Офісі президента міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, як повідомили у прес-службі ОП.

Заява голови МОЗ Віктора Ляшка

За словами міністра, всіх невакцинованих осіб, які в'їжджають на територію України, повинні будуть відправляти на двотижневу самоізоляцію. Також розглядається варіант семи днів в тих випадках, якщо по закінченню цього терміну особа отримає негативний тест ПЛР.

МОЗ збирається ввести самоізоляцію при в'їзді в Україну

Глава МОЗ додав також, що українців молодше 18-річного віку і осіб, які виїхали з країни до того, як постанова набрала чинності, будуть звільняти від самоізоляції.

Вакцинація від коронавірусу: ситуація в Україні

Згідно з інформацією Віктора Ляшка, кількість вакцинованих від COVID - 19 в країні продовжує зростати. Так, за його словами, протягом минулого тижня зробили 609 тисяч щеплень, тоді як за тиждень до цього – всього 560 тисяч.

В Україні нарощується темп вакцинації

Глава Кабінету Міністрів Денис Шмигаль, у свою чергу, зробив заяву про необхідність створення прищепних пунктів на прикордонних пунктах пропуску, щоб всі бажаючі змогли вакцинуватися.

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, як отримати вакцину, якою щеплюють в США.

Також портал MY.UA писав про вакцину Moderna в Україні. Коли вона буде в Україні. 

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram тая Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом