Ситуація з "Північним потоком-2" повністю проясниться після візиту Зеленського до США - ОП
Ситуація з "Північним потоком-2" повністю проясниться після візиту Зеленського до США - ОП

Ситуація з "Північним потоком-2" повністю проясниться після візиту Зеленського до США - ОП

У Зеленського наполягають, що попри інформацію ЗМІ, "не можуть двоє за спинами усіх відповісти на всі питання, які стосуються усіх".

В Офісі президента вважають, що повністю прояснити ситуацію навколо російського газопроводу "Північний потік-2" можна лише, коли Володимир Зеленський відвідає США і зустрінеться з Джо Байденом.

Про це заявив радник керівника ОП Михайло Подоляк, в коментарі Радіо Свобода", коментуючи інформацію про те, що США нібито закликали Україну не критикувати будівництво "Північного потоку-2".

За словами Подоляка, продовжується робота із недопущення реалізації "Північного потоку-2", в тому вигляді, як "розраховують у керівництві Росії".

"Ця історія загалом не тільки про Україну, але й про Польщу, Литву, Словаччину та Європу в цілому. І не тільки про політику та дипломатію, але й про юриспруденцію. І не тільки ми цим займаємось – Росія вкладається зі свого боку кулуарно у те, щоб досягти своїх цілей", - зазначив він.

Радник голови ОП додав, що ситуація ще у розвитку, адже "не можуть двоє за спинами усіх відповісти на всі питання, які стосуються усіх". Прояснити цю ситуацію повністю можна тільки під час візиту Зеленського до Вашингтона, який має відбутися найближчим часом, констатував він.

Нагадаємо:

  • Американське видання Politico підтвердило те, про що неофіційно вже кілька тижнів говорять українські політики та дипломати. Адміністрація Байдена закликає Київ утриматися від публічної критики великої угоди між Вашингтоном та Берліном щодо "Північного потоку-2", бо це може завдати шкоди відносинам між Вашингтоном і Києвом. Ба більше, видання пише, що адміністрація Байдена закликала українців не обговорювати з Конгресом потенційні плани США і Німеччини щодо російського газогону.
  • Вже у середу, 21 липня, США та Німеччина можуть офіційно оголосити подробиці їхньої великої угоди щодо "Північного потоку-2". Як пише The Wall Street Journal, Вашингтон відмовиться від санкцій щодо російського газогону в обмін на німецькі інвестиції в енергетичний сектор України та дипломатичну допомогу Києву (вочевидь у врегулюванні війни на Донбасі).
Источник материала
loader
loader