З гігантським феєрверком і практично без глядачів: як стартували Олімпійські Ігри в Токіо
З гігантським феєрверком і практично без глядачів: як стартували Олімпійські Ігри в Токіо

З гігантським феєрверком і практично без глядачів: як стартували Олімпійські Ігри в Токіо

Олімпійські ігри до останнього були під загрозою скасування.

Найгучніша спортивна подія року стартувала в Японії. Із запізненням на рік, на тлі протестів проти проведення, але – 32-гі літні Олімпійські Ігри таки почалися. Церемонія відкриття відбулася на стадіоні в Токіо - практично без глядачів. Такими будуть і всі подальші змагання. До Японії з’їхалися понад 11 тисяч атлетів з усього світу. Серед них півтори сотні українців.

Про те, на які здобутки розраховують наші спортсмени в Японії - 23 липня йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Гігантським феєрверком розпочалася церемонія відкриття Олімпійських Ігор у Токіо. На трибунах – близько тисячі офіційних осіб. Вони ж і практично єдині глядачі. Серед них - імператор Японії Нарухіто, президент Франції Емануель Макрон, перша леді США Джил Байден. Але головні тут – атлети, які проходять ареною під національними прапорами. Синьо-жовтий стяг пронесли наші чемпіони Олена Костевич та Богдан Нікішин. Зазвичай на таких церемоніях українські олімпійці йдуть наприкінці, адже країни вишиковують за алфавітом. Втім, цього разу абетка - японська. Тож наші були ближче до початку.

На цих Олімпійських іграх Україна розраховує на півтора десятки медалей – заявив міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт. Головне, каже, перебороти хвилювання. 

"Ми прогнозуємо, що наші всі спортсмени, які в світовому рейтингу були найкращі, щоб вони витримали натиск психологічний. Зараз всі здатні і здатні боротися за нагороди. Потрібно втримати цей такий нервовий натиск на кожного і йти до перемоги", - зазначив він.

Цьогорічна українська команда найменша за історію участі в змаганнях. Перемог – побажав українським олімпійцям президент Володимир Зеленський 

"Вірю, що в країні висхідного сонця засяють яскраві українські зірки. І вірю, що ви подаруєте нам те, що дорожче від золота, срібла і бронзи. Це – емоції від перемоги, гордість бути українцем", - сказав він.

Тим часом протести проти змагань з вимогою їх скасувати - не вщухали в Токіо до останнього моменту. Адже за соцопитуваннями, переважна більшість японців - проти проведення Олімпіади через страх перед поширенням COVID-19. 

Новини світу: у Японії стартувала Олімпіада - півтори сотні українських спортсменів беруть участь

Сотні людей зібралися прямо під Олімпійським стадіоном і мітингували навіть під час церемонії відкриття змагань. Не обійшлося й без штовханини з поліцією.

Втім, чимало японців із нетерпінням чекали початку змагань. Зранку під Олімпійським стадіоном вишикувалася черга з охочих пофотографуватися з п'ятьма кільцями, які встановили перед входом. Люди прийшли сюди попри спеку - плюс 33, яка тримається в місті.

Олімпійські ігри до останнього були під загрозою скасування - навіть за добу до початку організатори не виключали таку можливість. Однак, хоч сьогодні зранку кількість позитивних тестів на COVID-19 в Олімпійському селищі вже перевалила за сотню, в Японії вирішили, що змагання відбудуться. 

Читайте також:

  • Оголений в олії: м'язистий спортсмен з Тонга знову викликав фурор на відкритті Олімпіади в Токіо
  • Пішов на рекламу:російський телеканал не показав вихід збірної України на відкритті Олімпіади-2020
Источник материала
Поделиться сюжетом