19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Фінішували зйомки фільму Віри Яковенко про жителів «сірої зони»
Фінішували зйомки фільму Віри Яковенко про жителів «сірої зони»

Фінішували зйомки фільму Віри Яковенко про жителів «сірої зони»

Образ «Подвійного іммельманну» як небезпечного прийому вищого пілотажу – це алегоричне вираження тих непростих процесів, які проходять громадяни країни
Фото: пресслужба Держкіно

Стрічка створюється компанією «Ейдетік Пікчерз» за підтримки Державного агентства з питань кіно

Закінчились зйомки повнометражного фільму-дебюту Віри Яковенко «Подвійний імельман» за сценарієм української письменниці Ірен Роздобудько. Про це повідомили у пресслужбі Держкіно.

Фільм відображає процеси, які виникли в суспільстві серед мешканців «сірої зони». Люди у новій реальності намагалися пристосуватися до життя в умовах, які далекі від нормальних.

«За словами авторів фільму, образ «Подвійного іммельманну» як небезпечного прийому вищого пілотажу – це алегоричне вираження тих непростих процесів, які проходять і громадяни, і сама країна, а надмета цього віражу «до точки повернутись і людиною лишитись», – йдеться в повідомленні.

Режисеркою-постановницею фільму є Віра Яковенко. Авторка сценарію – Ірен Роздобудько, сценарій якої у 2020 році посів перше місце у Міжнародному літературному конкурсі «Коронація слова» у номінації «Кіносценарії».

Відомо, що стрічка створюється компанією «Ейдетік Пікчерз» за підтримки Державного агентства з питань кіно. Продюсери – Олексій Пантелєєв, Роман Негрієнко, Ольга Пантелєєва.

Ролі у стрічці виконують народна артистка України Лариса Руснак, Істан Розумний, Ксенія Баша та інші.

Додамо, що на 74-му міжнародному кінофестивалі в Каннах пройшли прем'єрні покази фільмів, які в цьому році представляють Україну.

Нагадаємо, що фільм історико-пригодницького жанру «Фортеця Хаджибей» здобув перемогу в конкурсній програмі кінофестивалю «Best Istanbul Film Festival».

Источник материала
Поделиться сюжетом