20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Ольга Харлан покинула Олімпіаду-2020: "Хочу пожити життя без шаблі"
Ольга Харлан покинула Олімпіаду-2020: "Хочу пожити життя без шаблі"

Ольга Харлан покинула Олімпіаду-2020: "Хочу пожити життя без шаблі"

Українська шаблістка Ольга Харлан, яка була фавориткою на золоту медаль на Олімпіаді в Токіо, програла китаянці Ян Хеню в першому ж турі змагань. Спортсменка засмучена. 

Емоціями Ольга Харлан поділилася в мережі Instagram на своїй особистій сторінці.

Загалом Ольга Харлан — українська шаблістка й гордість нації — рідко ділиться особистими емоціями у соціальних мережах. Однак цей раз став винятком, оскільки сама Ольга розуміє, що у шанувальників винекне багато питань після її поразки. Тим більше, що Ольга вважалася фавориткою на перемогу — їй пророкували золоту медаль. Не дарма, оскільки Ольга на Олімпіаді в Пекіні в 2008 році отримала золото в командному турнірі, у Ріо (2016) вона виборола срібло у команді і бронзу самостійно. Саме через ці досягнення українці так вірили, що цього разу Харлан вирве золото у суперників.

Ольга Харлан про свою поразку

Спортсменка розчарована сама собою. У програші вона винить тільки себе і нікого більше. На думку Ольги, завадили перемогти емоції і те, що останні півтора року вона не мала як такої суперницької практики. Вона забула, що таке змагання. Тому було дуже важко справлятися з емоціями. 

"Для того, щоб відчувати себе впевненою, мені потрібно вигравати, відчувати змагання, адреналін. Цього мені дуже сильно не вистачає. Те, що було сьогодні, важко назвати фехтуванням. Таке буває», — зізнаєтьс спортсменка. 
Ольга Харлан. Скріншот з Instagram

Що планує робити Харлан

Ольга втомилася. Вона хоче відпочити. І, як не дивно, хоче зробити це без фехтування. «Хочу прожити життя без шаблі. Хочу прокидатися і не думати скільки днів залишилося до Олімпіади. Втомилася …», — пише виснажена спортсменка. Дійсно, це важко, коли кругом усі тиснуть на тебе своїми очікуваннями, а тоді так боляче їх не виправдати. 

Шаблістка також у пості подякувала всім тренерам, які допомагали їй йти до мети.

Ольга Харлан. Скріншот з Instagram

Українці підтримали Ольгу

Марічка Падалко написала: «Оля, ти вже легенда! Тобі нічого не треба нікому доводити, лише собі самій. Ми тебе любимо і пишаємося. Ти обов’язково це переживеш як великий приклад всім нам, не таким сильним, шо помилятися і повертатися, це нормально. З великою любов’ю і повагою🙏»

Також колегу підтримали інші спортсмени. Вікторія Мазур: «Оля,ты лучшая 👏», Тарас Шелестюк: «Все хорошо @olgakharlan 🙌🏼 ты чемпион для себя и для страны! Лучшая!» (усі коментірі подаємо в оригіналі). 

Скріншот коментарів
Скріншот коментарів

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що Еліна Світоліна здобула другу перемогу на Олімпіаді-2020 в Токіо.

Також портал MY.UA писав, що Росія вирізала Україну з церемонії відкриття Олімпійських ігор-2020 у Токіо.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram тая Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом