19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
В Україні діти стають жертвами отруйних змій, а сироватки немає
В Україні діти стають жертвами отруйних змій, а сироватки немає

В Україні діти стають жертвами отруйних змій, а сироватки немає

У Львівській області двох дітей -10–річну Вероніку і 16-річного Івана - вкусила невелика змія, через що вони опинилися в реанімації обласної лікарні.

Про подію розповідає випуск ТСН.19:30.

Змія напала в лісі і на полі

Мама маленької Вероніки розповіла, яким чином її донька отримала укус гадюки. Виявляється, вони удвох ходили по лісі в пошуках малини. Дівчинка була взута у високі гумові чоботи, але через сильну спеку без відома матері зняла їх. Тоді в траві помітила невелику повзучу гадюку. Укус Вероніка відчула не відразу, але через деякий час палець на нозі почав пекти, посинів, що поширилося з часом до гомілки ступінчастого суглоба.

Дитину відвезли в обласну лікарню, де на той час вже перебував ще один потерпілий, 16-річний Іван. Він перебував у полі, молов пшеницю, коли відчув біль у нозі. Зараз вона ще опухла, тому Іван проходить терапію, його підключили до крапельниці. Що цікаво, в обох випадках ситуація проходить легко, ускладнень немає, оскільки зоною ураження була нога. Якби змія вкусила в місце вище, наприклад, верхню кінцівку, була б ймовірність швидкого поширення отрути до шиї.  

Що рекомендують лікарі при укусі

На жаль, в українських лікарнях немає протиотрути від укусу змій. Доводиться боротися підручними засобами, призначати загальну терапію. Тому лікарі рекомендують якомога грунтовніше убезпечити себе, якщо намічається прогулянка по лісистій місцевості. Бажано надягати високе щільне взуття і штани.

Нога 10-річної Вероніки. Місце укусу змії

Якщо укус таки відбувся, потрібно намагатися не рухати місцем поразки, при можливості – обробити його антисептиком і прикласти лід. Обов'язково зверніться в лікарню і не займайтеся самолікуванням! Хоч отрута гадюки не смертельна, були летальні прецеденти через недбале ставлення самих постраждалих, які замість кваліфікованої допомоги намагалися лікувати себе самі.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що в Україні з'явилися повзучі отруйні тварюки з найспекотніших країн.

Також ми писали, що на Одещині кістки почали вилазити з могил старого кладовища.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом