"Не треба перекидати м'яч": Зеленський пояснив, від кого залежить проведення "нормандської зустрічі"
"Не треба перекидати м'яч": Зеленський пояснив, від кого залежить проведення "нормандської зустрічі"

"Не треба перекидати м'яч": Зеленський пояснив, від кого залежить проведення "нормандської зустрічі"

Завершення війна на Донбасі залежить, зокрема, від РФ і тиску, і допомоги партнерів України та учасників "нормандської четвірки", заявив Зеленський.

Питання завершення війни на Донбасі, зменшення кількості пострілів, обмінів полоненими особами з РФ, залежать від держави-агресора Росії. Теж стосується і перемовин лідерів у "нормандському форматі", до яких готова Україна. 

Про це заявив президент України Володимир Зеленський на форумі "Україна 30" у середу, 28 липня.

За словами Зеленського, "нормандська зустріч" неодмінно відбудеться, але все залежить від Росії.

"Не треба перекидати м'яч, ми всі розуміємо, що все залежить від них. Ми просуваємося не швидко, але як тільки можливо. Питання повернення Донбасу, питання "тиші" на Донбасі, питання обстрілів, питання обмінів. Всі питання, які розуміють в Україні. Всі вони на сьогодні залежать від бажання РФ і тиску, і допомоги всіх наших партнерів та учасників "нормандської четвірки". Ми готові до переговорів у нормандському форматі. Я певен, ця зустріч буде. Але все залежить від Росії", - сказав він.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський підтримує ідею залучення до переговорів у "нормандському форматі" США, Великої Британії і Канади. Також для врегулювання конфлікту на Донбасі, на думку українського президента, формат ведення переговорів з Росією треба змінювати.

Як відомо, 14 липня керівник Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що саміт "нормандської четвірки" на рівні глав держав України, Німеччини, Франції та Росії може відбутися найближчим часом.

Раніше повідомлялося, що очільник Офісу президента України Андрій Єрмак обговорює із заступницею держсекретаря США Вікторією Нуланд можливість участі Вашингтона в переговорах у "нормандському форматі". 

Нагадаємо, міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас заявив, що "нормандському формату" потрібна нова динаміка.

Источник материала
loader
loader