Чаус заявив, що його насильно викрали і планували вбити
Чаус заявив, що його насильно викрали і планували вбити

Чаус заявив, що його насильно викрали і планували вбити

За його словами, вбивство не реалізували, так як він втік.

Колишній суддя Дніпровського районного суду Києва Микола Чаус заявляє, що він втік від своїх викрадачів, які хотіли його вбити.

Про це йдеться у тексті рішення Вищого антикорупційного суду, повідомляє РБК-Україна.

"(Підозрюваний) зазначив, що є потерпілим у кримінальному провадженні щодо кримінального правопорушення, а саме викрадення з метою вбивства. Зазначив, що вбивство не реалізували, так як він втік, пройшов 50 км пішки і добровільно з'явився в органи Служби безпеки України", - йдеться в тексті судового рішення.

Також Чаус стверджує, що працівники НАБУ порушили норми Кримінального процесуального кодексу, не подавши клопотання про його затримання до Вищого антикорупційного суду, але звернувшись з клопотанням про застосування запобіжного заходу у вигляді арешту.

Такі обставини він вважає свідченням надання вказівки працівниками Національного антикорупційного бюро України або Спеціалізованої антикорупційної прокуратури "діяти певним чином".

Адвокати Чауса також звернули увагу суду, що закінчився 48-годинний термін затримання підозрюваного для можливості застосування до нього запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Вони пояснили, що Чаус фактично був затриманий 30 липня, а до суду був доставлений 4 серпня.

Суддя ВАКС відкинув цей аргумент, оскільки СБУ надала довідку, згідно з якою Чаус був не затриманий, а перебував у лікарні і до нього застосовувалися заходи безпеки.

Нагадаємо:

  • Миколу Чауса підозрюють у отриманні хабаря - 150 тисяч доларів. Мовиться про події 2016 року. Тоді гроші у Чауса знайшли у літрових банках, зокрема закопаних на обійсті. Але тоді судити суддю не встигли, Чаус виїжджає до Молдови, де просить політичного притулку. Врешті його не отримує, і вже навесні цього року суддю нібито викрадають у центрі Кишинева. Його місцеперебування було невідоме, але наприкінці липня Микола Чаус із голим торсом з'являється до сільради на Вінничині.
  • 4 серпня Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід для екссудді Миколи Чауса, якого підозрюють у хабарництві. Два тижні він сидітиме вдома із електронним браслетом. Засідання провели у закритому від преси і громадськості режимі.
  • Сам екссуддя наразі під цілодобовим домашнім арештом, щонайменше на 2 місяці. Саму справу детективи вже невдовзі спрямують до суду. А захисникам Чауса нададуть доступ до матеріалів слідства. 

Новини України: НАБУ закінчило досудове розслідування у справі Миколи Чауса

Новини України: НАБУ закінчило досудове розслідування у справі Миколи Чауса
Источник материала
loader
loader