20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
ЛГБТ виганяють Романа Зозулю з команди - українця звинувачують у фашизмі
ЛГБТ виганяють Романа Зозулю з команди - українця звинувачують у фашизмі

ЛГБТ виганяють Романа Зозулю з команди - українця звинувачують у фашизмі

Іспанське ЛГБТ-співтовариство Fuenla Entiende звернулося до керівництва футбольного клубу «Фуенлабрада», щоб домовитися про розірвання контракту з Романом Зозулею.

Подробиці події розповідає sport.ua.

Радикальні погляди українця

Український спортсмен Роман Зозуля наприкінці липня підписав контракт про перехід до клубу «Фуенлабрада» з другого іспанського дивізіону. Але через тиждень на футболіста посипався шквал негативу від представників іспанської спільноти Fuenla Entiende, яка підтримує і захищає права людей нетрадиційної сексуальної орієнтації.

Представники ЛГБТ-руху написали колективне звернення до керівництва "Фуенлабрада", де просили звільнити тільки найнятого спортсмена, адже його фашистські нахили і націоналістичні погляди "заперечують цінностям взаєморозуміння, толерантності та поваги, які протягом багатьох років будувало і відстоювало місто".

Fuenla Entiende звинувачує Романа Зозулю в ультрарадикальних поглядах

У зверненні сказано, що "люди з поглядами Зозулі нетерпимі до інакомислення і схильні здійснювати напади на іммігрантів і представників сексуальних меншин". Таким чином, представники спільноти впевнені, що коли на полі гратиме українець, це може спричинити появу конфліктних ситуацій в місті, і ймовірність таких зіткнень цінностей і поглядів буде збільшуватися в прогресії.

Футболіст публічно не приховує свої погляди

Раніше Роман Зозуля підтримував українське воєнізоване формування і не приховував, що воно пов'язане з радикальними організаціями. Також він фотографувався на тлі нацистської нумерології і публікував фото з шарфом, де зображений Степан Бандера. Крім того, зозулю на матчах публічно підтримували політичні лідери ультраправої іспанської партії VOX.

Роман Зозуля публічно підтримує українську армію

Всі ці нюанси приводили до того, що до контракту з «Фуенлабрада» в 2021 році спортсмен намагався перейти в «Райо» з клубу «Бетіс», але вболівальники не дозволили цьому статися, влаштувавши акції протесту. Керівництво побоялося, що репутація українця погано позначиться на їх власній і відмовили Зозулі в трансфері.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Ліонель Мессі залишає "Барселону": за кого тепер гратиме легенда футболу.

Також ми писали, що у Києві роздаватимуть квитки на футбол за вакцинацію: "почекаю, коли квартири почнуть давати".

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом