Смерть Костянтина Павлова викликає сумніви: з'явилися нові деталі загибелі мера
Смерть Костянтина Павлова викликає сумніви: з'явилися нові деталі загибелі мера

Смерть Костянтина Павлова викликає сумніви: з'явилися нові деталі загибелі мера

Стали відомі нові деталі, що стосуються зброї, з якої був здійснений постріл в мера Кривого Рогу Костянтина Павлова. Вони краще змальовують невідому картину смерті.

Подробиці розповідає Телеграф.

Постріл з карабіна "Сайга"

Відомо, що смерть мера міста Кривий Ріг трапилася в результаті пострілу з карабіна "Сайга" 7,62 мм. Тіло керівника міста було знайдено у власному будинку в Дніпропетровській області. Розглядаються версії вбивства і самогубства. На стороні останньої виступає відео з камери спостереження.

На кадрах видно, що Костянтин Павлов ходить один по вітальні зі зброєю в руках, дуло якої періодично приставляє до тіла. Листується по телефону і курить. Потім вставляє один патрон, підходить до стіни, утикається карабіном в груди і вистрілює. Далі вивалюється з дверного отвору, де його і знайшли правоохоронні органи.

Знаряддя вбивства лежало поруч. Всі факти вказують на самогубство, але це заперечують колеги мера, які не вірять в суїцидальні думки людини, яка останні дні життя ходила весела і натхненна на майбутні звершення.

Що відомо про карабін "Сайга"

Першоджерело повідомляє, що з карабіном справи йдуть не так однозначно. Противники версії про самогубство кажуть, що розкладений дротяний приклад "Сайги" потрібен тоді, коли є необхідність в дальньому пострілі, адже він збільшує точність попадання. А при самогубстві, коли дуло утикається в тіло, цього не потрібно.

Але один з анонімних бійців спецпідрозділу ЗСУ розповів, що особливість цієї зброї якраз в розкладеному прикладі. У такому вигляді можна здійснити постріл без затруднення, але коли приклад складений, задіюється спеціальний блокіратор, який не дозволяє стріляти. Що пояснює, навіщо людині, яка задумала постріл впритул, розкладений приклад.

Аргумент противників самогубства не витримав обґрунтованої критики.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що мер Кривого Рогу наклав на себе руки: відео останніх хвилин життя Костянтина Павлова.

Також ми писали, що "Прикусіть свої погані язики": глава Дніпра Борис Філатов прокоментував загибель мера Кривого Рогу.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом