13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Колишній президент намагався накласти на себе руки: "Це крик про допомогу"
Колишній президент намагався накласти на себе руки: "Це крик про допомогу"

Колишній президент намагався накласти на себе руки: "Це крик про допомогу"

54-річна Жанін Аньєс, колишня виконуюча обов'язків президента Болівії, перебуваючи у в'язниці, намагалася накласти на себе руки. Лікарі вчасно встигли врятувати жінку.

Подробиці розповідає Reuters.

Порізала нижні частини рук

Як повідомили адвокати Жанін, жінка завдала собі каліцтва, порізавши руки. Вона стікала кров'ю у своїй камері, поки потерпілу не помітив тюремний лікар. Після їй надали медичну допомогу, і на даний момент життю і здоров'ю ув'язненої нічого не загрожує. Але адвокати колишнього політика б'ють на сполох: вони впевнені, що Жанін має психологічні проблеми, викликані незаконним ув'язненням. Спробу самогубства назвали "криком про допомогу".

Жанін Аньєс заарештували і звинувачують у державному перевороті

Раніше Жанін Аньєс називала своє перебування у в'язниці спробою чинної влади прибрати конкурентів, а себе вважає жертвою політичного переслідування. У в'язниці жінка перебуває з березня 2021 року, і просвіту в її справі поки не передбачається.

Заарештували за звинуваченням у тероризмі

Жанін Аньєс опинилася у в'язниці після того, як пройшли вибори президента Болівії. У 2019 році вона була опонентом минулого керівника країни Ево Моралеса. Вищий виборчий суд визнав його перемогу в першому турі, але суперник Карлос Меса не погодився з результатами. Після почалися масові заворушення і мітинги протесту, які змусили Моралеса відмовитися від президентських перегонів.

Жанін Аньєс виконувала обов'язки президента Болівії замість Моралеса

На місце виконуючки обов'язків президента була призначена Жанін Аньєс, яка взяла керівництво Болівії в свої руки і навіть створила власний Кабінет міністрів. Багато хто визначив ситуацію як державний переворот. Коли в жовтні 2020 року знову пройшли вибори, їх виграв соціаліст Луїс Арсе, послідовник Моралеса.

А Жанін Аньєс взяли під варту і звинуватили в тероризмі, підбурюванні до заколоту і змові. Жінка досі чекає правомірного розслідування, називаючи свій арешт незаконним.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Володимир Зеленський йде на другий термін: "Я хочу деякі речі закінчити".

Також ми писали, що таліби введуть шаріат в Афганістані з відрубуванням рук за крадіжку і побиттям за зраду.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом