Вселенський Патріарх Варфоломій провів літургію просто неба
Вселенський Патріарх Варфоломій провів літургію просто неба

Вселенський Патріарх Варфоломій провів літургію просто неба

Прохід було відкрито від 6 години ранку.

Вселенський патріарх Варфоломій провів разом із митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм літургію у Святій Софії.

Про це повідомляє "Укрінформ".

Літургія відбувалася просто неба.

На богослужіння слід було прибути завчасно, з урахуванням проходження заходів безпеки.

Прохід було відкрито від 6 години ранку. Доступ на територію Святої Софії відбувався із додержанням заходів безпеки через пункти огляду. Зокрема заборонено проносити на територію пляшки з водою, харчові продукти, плакати.

Нагадаємо:

  • 20 серпня, розпочався візит до Києва Вселенського Патріарха Варфоломія. Він вже встиг зустрітися з президентом Володимиром Зеленським та покласти квіти до стіни пам’яті загиблих українських воїнів.
  • Відомо, що одразу з летовища Варфоломій прибув до президента Зеленського. Говорили, зокрема, про шляхи врегулювання ситуації на Донбасі. Зеленський зазначив, що одним з чинників, які агресор застосовує проти України як гібридну зброю, є релігійний. Патріарх запевнив – молиться за мир в Україні та український народ.
  • Тим часом віряни Української православної церкви Московського патріархату протестували проти візиту Вселенського Патріарха до Києва. Російська православна церква так і не відновила зв’язків із Константинополем і досі не визнає надання автокефалії Православній Церкві України.

Автор: Олена Вус

Источник материала
loader
loader