Зеленський у США назвав російський газ "найбруднішим у світі"
Зеленський у США назвав російський газ "найбруднішим у світі"

Зеленський у США назвав російський газ "найбруднішим у світі"

Глава української держави закликав до тристоронніх консультацій США-Німеччина-Україна з питань європейської енергетичної безпеки.

У вівторок, 31 серпня, президент України Володимир Зеленський під час візиту в США обговорив з міністром енергетики Дженніфером Гренхольмом ризики, які несе російський газопровід “Північний потік-2”.

Про це повідомили у пресслужбі глави держави.

Український президент наголосив на важливості прийняття ефективних заходів для запобігання використання Росією газу в якості зброї. Зокрема, Зеленський очікує якнайшвидшого започаткування регулярних тристоронніх консультацій у форматі Україна – Німеччина – США з питань збереження українського транзиту та забезпечення європейської енергетичної безпеки.

“Російський газ є найбруднішим у світі через значні викидів метану в процесі видобутку і транспортування, а також через корупцію, шантажу і маніпуляцій”, - заявив він. 

Нагадаємо, раніше Німеччина і США уклали угоду стосовно “Північному потоку-2”. 

Питання безпеки України після введення "Північного потоку-2" обговорювалося такожна зустрічіВолодимира Зеленського з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Источник материала
loader
loader