Олена Зеленська змусила маєток президента США говорити українською
Олена Зеленська змусила маєток президента США говорити українською

Олена Зеленська змусила маєток президента США говорити українською

Олена Зеленська, перша леді України, в рамках візиту до Сполучених Штатів Америки, ініціювала відкриття першого в країні україномовного аудіогіду, який доступний у маєтку Маунт-Верноні.

Подробиці Олена Зеленська розповіла на особистій сторінці в Facebook.

Візит до будинку першого президента

Як повідомила перша леді, вона разом з чоловіком, президентом України Володимиром Зеленським, відвідала будинок першого глави США Джорджа Вашингтона. Маєток називається Маунт-Верноне і сьогодні є популярним туристичним місцем. Для зручності відвідувачам доступні аудіогіди на шести іноземних мовах, список яких тепер поповнився українською.

Олена Зеленська ініціювала український аудіогід в Америці

Така ініціатива стала можлива завдяки проекту культурної дипломатії, здійснюваної Оленою Зеленською. Вона організувала відкриття трьох десятків аудіогідів по всьому світу та Україні, Америка ж стала першою країною на іншому континенті. Сьогодні україномовні аудіогіди доступні в лондонському Тауері, французькому Версалі, галереї Альбертіна у Відні, в палаці Долмабахче в Стамбулі, шведському музеї Ваза. Американський за рахунком - 31-й!

Культурна дипломатія в справі!

Як уточнила перша леді, здійснити задумане допомогла культурна дипломатія, яку вона задіює по світу заради поширення позитивного українського іміджу. "Я рада, що межі проекту культурної дипломатії України розширюються, міжнародна мережа аудіогідів стає все більше і, нарешті, ми представлені і в США. Сьогодні особливо важливо налагоджувати відносини між країнами саме через культуру, дипломатію і «м'яку силу»", - прокоментувала Олена.

Місцем першого аудіогіду став будинок Джорджа Вашингтона

Так само вона нагадала, що будинок Джорджа Вашингтона – дуже знакова установа для нашої держави. Адже Посольство України розташоване в будинку Фореста-Марбері, де перший президент свого часу (1791 рік) підписав угоду про передачу американському уряду земель для заснування столиці.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що журналістка розповіла, які події супроводжують приїзд Зеленського до США.

Також ми писали, що зустріч Зеленського і Байдена не відбудеться ні 30, ні 31 серпня: що вирішили в Білому домі.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом