США виділять Україні 60 мільйонів доларів військової допомоги
США виділять Україні 60 мільйонів доларів військової допомоги

США виділять Україні 60 мільйонів доларів військової допомоги

Пакет допомоги включатиме фінансування та протитанкові ракети Javelin
Фото з відкритих джерел

Допомога продемонструє прихильність США щодо безпеки України

Перед зустріччю президента Джо Байдена і Володимира Зеленського Сполучені Штати обіцяють Україні до 60 мільйонів доларів військової допомоги. Про це пише AP з посиланням на повідомлення Конгресу.

В адміністрації Байдена заявили, що пакет допомоги Україні необхідний через «значне збільшення російської військової активності вздовж її кордону», а також через мінометні обстріли, порушення режиму припинення вогню та інші провокації.

Нагадаємо, пакет буде включати в себебільше протитанкових ракет Javelin.

У березні Пентагон оголосив про пакет військової допомоги на 125 мільйонів доларів для України.

Нагадаємо, Україна і США підписали угоду про стратегічну основу оборонного партнерства. Це заявив президент України Володимир Зеленський.

США підтримують прагнення України до вступу в НАТО, заявив міністр оборони США Ллойд Остін

Нагадаємо, у вівторок, 31 серпня, президент України Володимир Зеленський, який перебуває із офіційним візитом у США, прибув до Пентагону, де у нього розпочалася зустріч із главою Міноборони США Ллойдом Остіном.

Президент України Володимир Зеленський під час робочого візиту до США зустрівся з керівником Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору(NASA) Біллом Нельсоном.

Міністр енергетики України Герман Галущенко та міністерка енергетики США Дженніфер Ґренгольм підписали спільну заяву щодо посилення двосторонньої співпраці у сферах енергетики та клімату.

Зазначимо, що також у Вашингтоні 31 серпня український державний «Енергоатом» підписав меморандум з американською енергетичною компанією Westinghouse Electric про спільне будівництво нового енергоблоку Хмельницької атомної електростанції. У планах – ще 4 таких, а вартість проєкту – до $30 млрд.

Источник материала
loader
loader