5 напоїв, що підсилюють запальні процеси: дієтолог попередила
5 напоїв, що підсилюють запальні процеси: дієтолог попередила

5 напоїв, що підсилюють запальні процеси: дієтолог попередила

Американський дієтолог Емі Гудсон не з чуток знає, що існують напої, вживання яких навіть в помірних кількостях погано позначається на запальних процесах організму.

Про ці рідкі продукти вона розповіла виданню Eat This, Not That!

Що не так з позначеними напоями?

Емі Гудсон уточнює, що далеко не всі напої зі списку, який вона опублікувала, відразу ж викликають запалення або погано позначаються на здоров'ї. Потрібно лише стежити за кількістю випитого і не зловживати цукром в рідині. Він разом з підсолоджувальними напоями не тільки викликає ожиріння або діабет, але має більший ризик хронічного запалення на тлі інших проблем зі здоров'ям.

Напої, що підсилюють запальні процеси в організмі

Якщо інформація, опублікована в мережі, вас не переконує, то знайте, що дані від дієтолога також надрукували в Американському журналі клінічного харчування. Він точно підтвердить, що сказаному слід вірити беззастережно. Наприклад тому, що випита одна банка газованої води в день призводить до більшої інсулінорезистентності і підвищення рівня холестерину в крові. Звучить страхітливо і зовсім не потрібно молодим людям, які найбільше люблять пити газовану воду.

Напої, що викликають запалення

У список Емі Гудсон входять п'ять напоїв. Про перший ми вже розповіли - газована вода. Далі йдуть алкоголь і солодкий чай (будь то холодний або теплий). Краще замінити все це зеленим чаєм без цукру, щоб в організмі не накопичувався цей продукт, який з часом викликає хронічне запалення слабкого ступеня.

Цукор і енергетики викликають ожиріння і запалення

Останні в списку, але не по завданій шкоді, - енергетики і напої з барвниками. Тут все зрозуміло: перші піддають "більший ризик діабету 2 типу, серцевих захворювань, метаболічного синдрому та інших станів здоров'я, що сприяють хронічному запаленню". Напої з барвниками завжди мають в складі багато хімічних компонентів і цукор, які залишаться в організмі надовго.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що дієтолог розповів, кому не можна їсти часник і чому.

Також ми писали, що світ може залишитися без кави вже зовсім скоро.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом