Яку вакцину проти коронавірусу вибрати: у МОЗ назвали препарати, які визнані у всьому світі
Яку вакцину проти коронавірусу вибрати: у МОЗ назвали препарати, які визнані у всьому світі

Яку вакцину проти коронавірусу вибрати: у МОЗ назвали препарати, які визнані у всьому світі

Не всі вакцини проти коронавірусу однаково котуються у світі. Однак у Міністерстві охорони здоров’я розповіли українцям, які вакцини визнані у більшості країн.

Про це повідомляють у МОЗ.

Пандемія коронавірусу трохи попсувала життя туристам. Зараз практично у всіх країнах світу під час в’їзду у громадян перевіряють наявність вакцинації. Крім цього, необіхідний негативний тест на ковід. 

Виявляється, що тільки декілька вакцин проти ковіду визнаються у всьому світі. Якщо вакцинуватися ними, то ніяких питань до вас скоріше за все не виникне. 

Деякі вакцини проти ковіду визнають у більшій кількості країн

AstraZeneca

Це один із препаратів проти коронавірусу, який визнають у світі. Ця вакцина лідирує порівняно з іншими і дозволяє подорожувати громадянам  без проходження додаткових тестів, здавання різних аналізів та самоізоляції. AstraZeneca визнана більш ніж у 140 державах. Однак AstraZeneca/Covishield індійського виробництва — це інша справа. Її визнають 60 країн світу. 

Comirnaty/Pfizer та інші вакцини

Це ще одна вакцина, яку визнають у багатьох світових країнах. Крім цього, до сотні країн готові впускати до себе громадян, які вакцинувалися препаратом Moderna.

Вакцинація препаратом Moderna

Варто відзначити, що всі названі вище вакцини є в Україні. Треба тільки записатися та зробити щеплення. Записатися зараз можна навіть в електронну чергу. І зробити це може кожен повнолітній громадянин України.

Також у півсотні країн приймають вакцинованих громадян препаратом CoronaVac/Sinovac. У МОЗ нагадують, що той факт, що в якихось країнах приймають названі вакцини ще не означає, що вам гарантований в’їзд в країну. Щоразу треба уважно ознайомлюватисяз умовами.

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що лікар назвав новий перший симптом коронавірусу.

Також портал MY.UA писав, що двічі вакцинованих українців зобов'яжуть робити щеплення втретє.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом