19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
США передали Україні інноваційні ліки проти коронавірусу за 20 мільйонів доларів
США передали Україні інноваційні ліки проти коронавірусу за 20 мільйонів доларів

США передали Україні інноваційні ліки проти коронавірусу за 20 мільйонів доларів

Благодійна організація із США Direct Relief передала Україні інноваційні ліки, які використовують у лікуванні коронавірусу на суму понад 20 мільйонів доларів.

Про це повідомили на сторінці посольства Україні у США у Facebook.

Зазначається, що препарати Україні передали за сприянням вітчизняного посольства. Останні домовленості щодо передачі гуманітарного вантажу обговорили під час візиту президента Володимира Зеленського до Сполучених штатів.

Які ліки передали Україні

Організація Direct Relief передала Україні два інноваційні препарати - Bamlanivimab та Etesevimab. Їх використовують під час лікування COVID-19. Гуманітарним вантажем до України прибуло 60 тисяч доз препаратів.

Вантаж буде розмитнено. Після цього його передадуть у 24 області. Розподіл доз ліків буде проводити Міністерство охорони здоров’я України.

Гуманітарний вантаж для України. Фото: facebook.com/ukr.embassy.usa

Варто зазначити, що препарати Bamlanivimab та Etesevimab використовують для лікування хворих, у яких коронавірус перебігає у легкій або середній формі, а також за наявності ризику переходу у тяжку форму.

"Ми хочемо висловити окрему подякую "Благодійному фонду Євгена Пивоварова", який допомагатиме в усіх процедурах", - йдеться в повідомленні українського посольства.

Гуманітарний вантаж для України. Фото: facebook.com/ukr.embassy.usa

Довідка

Благодійна організація Direct Relief – це міжнародна неприбуткова і неполітична громадська організація, яка базується в Каліфорнії (США). Вона була заснована у 1948-му році. Сьогодні Direct Relief працює у 60 країнах світу.

Організація займається покращенням життя людства. Вона залучає необхідні ліки та витратні матеріали для медиків у регіонах, які цього потребують.

Нагадаємо, як в Україні зіпсували вакцини Pfizer при транспортуванні.

Читайте також про те, що Україна отримала понад 50 тисяч доз вакцини проти коронавірусу з Естонії.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом