Влада намагається витягти $100 млрд з людей, які з коронакризи вийшли жебраками – Порошенко
Влада намагається витягти $100 млрд з людей, які з коронакризи вийшли жебраками – Порошенко

Влада намагається витягти $100 млрд з людей, які з коронакризи вийшли жебраками – Порошенко

Паралельний світ, у якому живе чинна влада, не має нічого спільного з інтересами звичайних українців. Таку заяву про нові податкові ініціативи зробив лідер "Європейської солідарності", п'ятий президент Петро Порошенко в інтерв'ю харківському телеканалу Simon.

"З чим зараз стикнулися люди – після ковіду в них залишилося набагато менше грошей. Вони все думають, що у людей там десь в кубишках $50-100 млрд, які вони намагаються вкрасти, щоб роздерибанити між собою. Люди вийшли з ковіду фактично жебраками. Замість того, щоб зробити те, що робить весь світ – податковими пільгами, державною підтримкою пом'якшити вихід з ковіду, якого ми поки що і не бачимо, – вони вирішують ще підвищити податки", – обурився Порошенко.

"Перше, що вони кажуть – всі будуть заповнювати декларації. Вони самі крадуть з декларацій, а на народ намагаються перекласти ті речі, де кожного матимуть можливість підвісити за гачок", – каже він.

І нагадав: "Що робили ми? Перше – це знизили податкове навантаження на заробітну платню. Знизили ставку єдиного соціального внеску. Платили 40% – стали платити 20%. І всі кошти, зекономлені на недоплаті податків, віддайте людям. До чого це призвело – втричі зросла мінімальна заробітна платня, середня заробітна платня зросла у 2,5 рази по Україні".

Він зауважив, що в умовах зростання цін на продукти харчування по окремих позиціях на 50-80% – влада навіть не провела індексування ані для бюджетників, ані для військових.

"Для людей, які мали пенсії як єдине джерело для існування, сьогодні закінчилася епоха бідності та почалась епоха жебракування", – вважає Порошенко.

Політик виходитиме з ініціативою використати отримані $2,7 млрд від МВФ як кризисну допомогу у вигляді "13-ї пенсії".

"У 2021 році тим, хто отримує пенсію нижче середньої по Україні, доплатити не пізніше листопада одну мінімальну пенсію. На це буде потрібно менше ніж 25% від загального траншу, який ми отримали від МВФ", – пояснив він.

Ще один пункт – це кошти на субсидії, через механізми яких необхідно компенсувати найменш захищеним верствам населення захмарну ціну на газ.

"Третій напрямок – це справжній, прозорий ковідний фонд, де громадяни України зможуть отримати ліки, вакцини, допомогу і захист від ковіду. Тому що дуже високу ціну Україна вже заплатила – 150 тис. життів українців було віддано через некомпетентність і крадівництво "зеленої" влади", – зауважив п'ятий президент.

Четвертим напрямком, як він вважає, повинна бути українська армія.

"Українська армія має отримати грошове забезпечення, бойові виплати, українську техніку, кораблі, ракети. І на сьогодні – це найбільш ефективне використання цих коштів. Це позиція, яку наша політична сила уже наступного тижня під час відкриття чергової сесії парламенту буде вимагати", – резюмував лідер "ЄС".

Теги по теме
Деньги Петр Порошенко МВФ налоги
Источник материала
Поделиться сюжетом