Комаровський пояснив, чому ВООЗ не рекомендує робити третє щеплення: "Майте совість"
Комаровський пояснив, чому ВООЗ не рекомендує робити третє щеплення: "Майте совість"

Комаровський пояснив, чому ВООЗ не рекомендує робити третє щеплення: "Майте совість"

Лікар Євген Комаровський дав інтерв'ю програмі "Час Голованова", яка виходить на телеканалі "Україна 24". Він розповів, чому не підтримує рекомендацію вакцинуватися третьою дозою.

Подробиці дивіться на YouTube-каналі "Україна 24".

Всесвітня організація охорони здоров'я теж проти

Як прокоментував свою позицію Євген Комаровський, він повністю підтримує ВООЗ. Представники організації кажуть, що людям не варто робити щеплення третьою дозою вакцини, а причина досить тривіальна: як можна використовувати три дози, якщо є безліч країн, куди не надійшло вакцини взагалі?

Євген Комаровський не підтримує третю дозу вакцинації

Іншими словами, питання моральне та етичне: у світі багато держав взагалі не мають можливості проводити вакцинацію, тоді як в Україні та інших країнах-щасливчиках рекомендують робити ін'єкцію аж три рази. "Тому що вважається аморальним прищеплювати третьою дозою, коли в світі купа країн, де люди і по одній не отримали", - уточнив доктор Комаровський.

Навіщо потрібна третя доза вакцини?

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я України раніше повідомляло, що приблизно через рік після проходження повного курсу вакцинації з двох доз можна буде зробити додаткове щеплення. Вважається, що вона допоможе більш ніж в 100 разів підвищити кількість антитіл в організмі. Хоча поки немає достовірної інформації, наскільки ефективною є третя доза.

МОЗ рекомендує робити додаткове щеплення тим, хто повністю ванцинувався

У міністерстві хочуть проводити дослідження, які б довели або спростували дані про результативність. Якщо вона буде підтверджена, українці зможуть вибирати, якою вакциною продовжити курс вакцинації. Це не обов'язково повинен бути той продукт, яким робили перші два щеплення.   

Раніше портал MY.UA повідомляв, що доктор Комаровський розвіяв найбільшу оману про вакцинацію проти COVID-19.

Також ми писали, що США передали Україні інноваційні ліки проти коронавірусу за 20 мільйонів доларів.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом