19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Як правильно зберігати часник в домашніх умовах, щоб він не псувався
Як правильно зберігати часник в домашніх умовах, щоб він не псувався

Як правильно зберігати часник в домашніх умовах, щоб він не псувався

Часник додають у багато страв української кухні. Без нього не можна уявити ні борщ, ні м'ясо, ні домашні соуси. Його часто використовують у лікуванні застуди взимку. Однак в холодну пору року ціни на часник сильно піднімаються. Набагато вигідніше купити його зараз.

Про це передає видання "Сьогодні".

Щоб часник зміг "пережити зиму", його необхідно правильно зберігати.

Що робити після того, як принесли часник додому

Після того, як Ви купили і принесли часник додому, насамперед ретельно огляньте його. М'який або пошкоджений часник необхідно відразу ж вилучити від інших головок. Його краще використовувати відразу ж. Адже такий продукт швидко зіпсується.

Як зберігати часник вдома

Не очищайте часник від лушпиння дуже сильно, адже воно допомагає захистити продукт від комах і вологи. Корінці часнику краще обрізити або обпалити, щоб в майбутньому овоч не почав проростати.

Де зберігати часник?

Щоб часник довше міг зберігатися, важливо правильно вибрати для нього тару. Для зберігання цього продукту добре підійдуть пластикові ящики з отворами, кошики або картонні коробки. Якщо ви збираєтеся зберігати часник в картоні, то подбайте, щоб вони стояли в сухому місці.

Можна також використовувати полотняні мішки. Якщо покласти в них часник, то його можна залишити навіть в холодильнику – у відсіку для овочів. А ось в сітках часник краще не залишати. Так він може пересохнути.

Як зберігати часник вдома

Щоб убезпечити часник від цвілі, його можна покласти на деякий час в концентрований сольовий розчин, а потім висушити.

Оптимальна температура для тривалого зберігання часнику - 1-3 градуси вище нуля за Цельсієм. Однак часник також може витримати до п'яти градусів морозу.

Інші способи зберігання часнику

Продовжити життя часнику можна й іншими способами. Наприклад, залишивши його на зберігання в солі. Для цього візьміть велику ємність, насипте туди сіль, потім часник, далі ще сіль. И так до краю.

Таку ж процедуру можна провести і за допомогою борошна. Помістіть часник в борошно. У ньому потрібно обваляти кожну головку, а потім покласти в стерилізовані банки.

Проте в стерилізовані банки часник можна покласти і без солі або борошна. Головне, щоб продукт був захищений від світла.

Нагадаємо, що дієтолог розповів, кому не можна їсти часник і чому.

Читайте також про те, як харчуватися восени: лікар-дієтолог назвав найнеобхідніші продукти.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.


Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом