19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Шахраї створюють порно з користувачами Instagram, вимагаючи гроші
Шахраї створюють порно з користувачами Instagram, вимагаючи гроші

Шахраї створюють порно з користувачами Instagram, вимагаючи гроші

Поліція Індії повідомляє, що в країні почастішали випадки кібератак, причому злочинці розробили методику, за якою обманом створюють підроблені порно-ролики з користувачами соціальної мережі Instagram.

Подробиці розповідає видання The Indian Express.

Добувають фото особисто у жертв і вимагають грошей

Алгоритм дій злочинців досить продуманий. Спочатку вони додаються в друзі в соціальній мережі. Іноді можуть почекати, щоб втертися в довіру, але частіше відразу починають атаку на людину. Вона дзвонять по відеозв'язку до того моменту, поки користувач не здасться і не відповість. Так злочинці роздобувають зображення людини і створюють з ним підроблене порно.

В Індії кіберзлочинці створюють фейкові порно з користувачами Instagtam

Така ситуація трапилася, наприклад, з 33-річним маркетологом з Делі Роханом Бхасіном. Через 15 хвилин після того, як чоловік з необережності відповів на відеодзвінок, його друзям і родичам стали приходити фото і відео, де людина з обличчям Рохана займається сексуальними збоченнями. У нього намагалися спочатку виманити гроші, але хлопець відмовився платити шахраям, вирішивши, що це чергова "качка".

Проблема онлайн-шахрайства в Індії

Після того як Рохан написав заяву в поліцію, деяких шахраїв вдалося зловити. Ними виявилися троє чоловіків з Харьяна, які могли бути замішані в позначеному злочині, а також у багатьох інших. В принципі, в країні проблема онлайн-шахрайства стоїть дуже гостро.  

Шахраї вимагають гроші і погрожують поширити відео серед друзів

За даними Національного порталу кіберзлочинів, за півтора року з вересня 2019 року в країні сталося більше 300 тисяч подібних випадків. Часто зловмисники використовують залякування і загрози поширення підроблених матеріалів інтимного характеру, щоб виманювати гроші з жертв. На жаль, така практика присутня і в Україні.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що 38-річний неадекват домагається школярку: погрожує кислотою, приходить ночами, б'є друзів.

Також ми писали, що нова функція в Instagram: управляйте постами в стрічці самостійно.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом