/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F26%2F1cc786afb0e81c051415c5d5090e560a.jpg)
Вчені з'ясували, що рівень цукру в крові впливає на важкість захворювання на COVID-19
Швейцарський науковий проект Blue Brain створив нейронну мережу, що проаналізувала 400 тис.досліджень про коронавірус, з метою зрозуміти, чому одні люди переносять хворобу безсимптомно, а інші потрапляють до лікарень і помирають.
В ході дослідження команда Blue Brain виявила, що найбільш часто згадується така біологічна змінна, як метаболізм глюкози. Дослідники сфокусувалися на роботах, що розглядали рівень цукру в крові в контексті респіраторних захворювань і коронавірусу. Так вони змогли вивчити роль цього показника на різних етапах інфікування і захворювання.
Виявилося, що високий рівень глюкози пов'язаний з більш важким перебігом COVID-19: від ураження легень до тромбозів і поліорганної недостатності. Саме ж підвищення показника можуть викликати аномальний метаболізм, прийом ліків або внутрішньовенне введення моноцукру.
Blue Brain підкреслює, що результати не підтверджені експериментально, і називає свої висновки гіпотезою.
Перед цим зв'язок між тромбозом і щепленням від коронавірусом з'ясували німецькі вчені. За словами вчених з Франкфуртського університету ім. Гете та Університету Гельмгольца Ульма, проблема полягає в аденовірусних векторах, які обидва виробники використовують для доставки спайкового білка вірусу Sars-Cov-2 в організм людини, передає ТСН з посиланням на EurekAlert.
Вас також можуть зацікавити новини
- Помідор з вакциною від коронавірусу: в Узбекистані почали вирощувати "чарівні" томати
- Брюссельські лікарі призначатимуть візити в музей замість ліків від стресу через COVID-19
- Вчені з'ясували, чи ефективна третя доза COVID-вакцини Sinovac від штаму "Дельта"
Автор: Ірина Погоріла

