6 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Моргенштерн виступить в Україні й СБУ нічого не зможе зробити - немає такого закону
Моргенштерн виступить в Україні й СБУ нічого не зможе зробити - немає такого закону

Моргенштерн виступить в Україні й СБУ нічого не зможе зробити - немає такого закону

Юристи російського репера Моргенштерна заявили, що у СБУ немає підстав забороняти співакові виступи в Україні.

Про це розповіли представники Моргенштерна, передає Комсомольська правда.

Ще в червні російський виконавець Алішер Моргенштерн планував кілька концертів в Україні. Днями знову в Мережі з'явилася інформація про концерти. Йдеться про виступи в таких містах, як Київ, Харків та Запоріжжя. Однак в Мінкульті внесли репера в так званий «чорний список», тож бути чи не бути концертам Моргена в Україні - залишається питанням.

Концерти Моргенштерна в Україні залишаються під питанням

Концерти Моргенштерна в Україні: бути чи не бути

Наразі з’явилася інформація про те, що юристи Моргенштерна підстав для скасування концертів на законодавчому рівні не бачать. За словами представників виконавця, юристи детально вивчили питання, а також надіслали відповідний запит до СБУ, щоб отримати роз’яснення причин, за якими співак не може виступати в Україні. Поки роз’яснення, як повідомляють у співака, відсутнє.

Разом із тим представники Моргенштерна підкреслюють, що навіть перебуваючи в «чорному списку» Міністерства культури, Алішер все ж має право на в’їзд в Україну. 

На чиєму боці закон

У своїй заяві менеджмент співака керується законом «Про кінематографію». Так звані «чорні списки», як стверджують у Моргенштерна, регулюються саме цим законом. Однак про заборону виконувати пісні мова там не йде. 

Оскільки Моргенштерн не планує в Україні проводити кінематографічну діяльність, прославляти НКВД чи СРСР, то, згідно з заявою менеджерів репера, про заборону його музичної творчості в Україні мови бути не може. 

Моргенштерн планував дати три концерти в Україні

У співака обурені тим, що заплановані ще на червень концерти не відбулися. Вони вважають, що Мінкульт не має повноважень дозволяти чи забороняти продавати квитки на концерти репера. 

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що Оля Фреймут розкрила свій секрет успіху і пояснила популярність Моргенштерна.

Також портал MY.UA писав, що постановкою весілля Моргенштерна займався український режисер Бондарчук.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом