Верховна Рада заборонила сексизм в Україні: штраф 60 тисяч гривень
Верховна Рада заборонила сексизм в Україні: штраф 60 тисяч гривень

Верховна Рада заборонила сексизм в Україні: штраф 60 тисяч гривень

10 вересня Верховна Рада прийняла у другому читанні законопроєкт, яким забороняється у рекламі зображення оголених частин тіла, які б натякали на інтимні стосунки. Це стосується й відповідних тверджень та висловлювань.

Відповідний законопроєкт, як повідомляється на сайті ВРУ, підтримали 307 народних обранців. Поіменне голосування теж є у відкритому доступі. Проєкт Закону про внесення змін до Закону України "Про рекламу" щодо протидії дискримінації за ознакою статі зареєстровано на сайті Верховної Ради України, тож з ним можна детально ознайомитися. 

Головні аспекти прийнятого законопроєкту

Відтепер у рекламі забороняється показувати будь-які прояви переваги однієї статі над іншою (це діє в обидві сторони як перевага жінок над чоловіками, так і чоловіків над жінками). Ці прояви можуть бути як фізичними, так інтелектуальними чи соціальними.

На законодавчому рівні тепер боротимуться з будь-якими проявами насильства в рекламі. Крім цього, каратися відтепер може і поширення стереотипів щодо чоловічих та жіночих ролей у суспільстві.  На штраф можна нарватися, показуючи в рекламі оголені частини тіла з натяком на інтим. 

Забороняється у рекламі зображення оголених частин тіла, які б натякали на інтимні стосунки

Які штрафи передбачені прийнятими змінами до Закону

Відтепер за порушення в рекламі, зокрема сексизм, передбачаються штрафи в розмірі 10 мінімальних заробітних плат (приблизно 60 тисяч гривень). Крім цього, рекламодавець повинен буде надавати інформацію про вартість реклами. 

Набуває чинності закон через 3 місяці після його опублікування. 

Порушників чекають чималі штрафи

Дискримінаційна реклама

Таке поняття введене новим законопроєктом. Крім цього, введене також уточнене поняття — дискримінаційна реклама за ознакою статі. 

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що до кінця року в Україні ухвалять закон про зброю.

Також портал MY.UA писав, що Володимир Зеленський підписав новий закон, господарям тварин приготуватися.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом