Олександр Лукашенко стягує російські ракети до кордону України
Олександр Лукашенко стягує російські ракети до кордону України

Олександр Лукашенко стягує російські ракети до кордону України

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що збирається встановити російські ракетні комплекси С-400 на кордоні з Україною.

Про це Лукашенко розповів під час своєї промови на російсько-білоруських навчаннях "Захід-2021" 12 вересня, повідомляється на сайті президента Білорусі.

Олександр Лукашенко бачить військову загрозу з українського напрямку

Олександр Лукашенко розповів, що хоче встановити на кордоні з Україною ракети С-400, аналогічно тому, як були перекриті кордони комплексами С-300 в західному напрямку.

"Але, як ви знаєте, у нас і південний напрямок додався... Нас починають з півдня підігрівати. Ми повинні готуватися - 1200 км кордон з Україною. Тому нам доведеться закривати і цей периметр", - каже Олександр Лукашенко.

Олександр Лукашенко. Фото: president.gov.by

Самопроголошений глава Білорусі обговорив це питання з президентом Росії Володимиром Путіним. За словами Лукашенка, Путін вже доручив міністру оборони розглянути питання про можливість установки комплексів С - 400 в Білорусі недалеко від кордону з Україною.

Білоруський лідер зазначає, що таке рішення він прийняв виключно для захисту власної країни, а не для нападу на сусідів.

"Білорусько-російському союзу зайві території не потрібні. Дай бог нам впоратися зі своїми", - підкреслив Лукашенко.

Олександр Лукашенко. Фото: president.gov.by

Про ЗРК С-400

Зенітний ракетний комплекс С-400 – російський ЗРК великої і середньої дальності, який здатний вразити аеродинамічну ціль на відстані до 400 км, а балістичні цілі - до 60 км. Прийнята на озброєння з квітня 2007-го року.

Читайте також, що Олександр Лукашенко готовий визнати Крим російським через те, що"творить Україна".

Раніше MY.UA писали, що Олександр Лукашенко звинуватив Володимира Зеленського в підготовці бойовиків і перекиданні зброї в Білорусь.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.


Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом