19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Олімпійський чемпіон Олег Верняєв погрожує змінити громадянство через конфлікт в українській збірній
Олімпійський чемпіон Олег Верняєв погрожує змінити громадянство через конфлікт в українській збірній

Олімпійський чемпіон Олег Верняєв погрожує змінити громадянство через конфлікт в українській збірній

Дворазовий олімпійський призер зі спортивної гімнастики розповів журналіста, що виставлятиме ультиматум федерації спорту, якщо йому не будуть створені умови для тренувань і виступів на змаганнях.

Подробиці пише видання "Суспільне. Спорт".

Загрожує зміною громадянства

Перебуваючи на святкуванні 30-річчя з дня створення Національного олімпійського комітету України, Олег Верняєв поспілкувався з журналістами та розповів про свої плани на майбутні Олімпійські ігри. Нагадаємо, гімнаста відсторонили від тренувань на початку 2021 року за допінг в крові, а перед початком Ігор в Токіо дискваліфікували на 4 роки. Тобто, на наступних змаганнях Верняєва знову може не бути.

Олімпійський чемпіон Олег Верняєв загрожує змінити громадянство

Олег уточнив, що буде подавати апеляцію, і якщо рішення не скасують, то можуть хоч скоротити на 1 рік, щоб спортсмен міг повернуться до тренувань і потрапити в Париж на Олімпійські ігри-2024. За винятком проблеми з дискваліфікацією, Верняєв поділився внутрішніми конфліктами зі спортсменами і керівництвом збірної України.

"Якщо мене повернуть в спорт, то, скажімо так, "сюсюкання не буде " - буде ультиматум: або я готуюся по повній карт-бланш, мені готують всі умови, які потрібні, і прибирають всіх людей, які заважають. Або відпускайте мене туди, де мені буде зручно працювати", - Олег не приховує, що може піти в іншу збірну, а для цього потрібно змінити громадянство.

Спростування від гімнаста

Через кілька днів олімпійський чемпіон спростував власні слова і звинуватив журналістів у переінакшуванні на догоду гучним заголовкам. Верняєв уточнив, що не збирається залишати Україну і переходити в іншу збірну, він продовжить виступати за країну, в якій народився, виріс і якій приніс дві медалі на попередній Олімпіаді.

Гімнаста Олега Верняєва підтримують шанувальники в соціальних мережах

"Я не збираюся шантажувати когось своїм переходом в іншу державу і навіть не думав про це",- написав Олег на особистій сторінці у Facebook. Поки спортсмен зайнятий тим, щоб скасувати або скоротити дискваліфікацію, щоб вже в листопаді 2023 року повернуться в стрій. Як каже Верняєв, йому в цьому не завадять недоброзичливці в збірній або інші спортсмени, які мають претензії до нього або тренерів.  

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Михайло Романчук розповів, які суми отримують олімпійські чемпіони від України.

Також ми писали, що 9-річний українець віджався 1001 раз і встановив національний рекорд.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом