19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Від кого вагітна Мендель?": колишня прес-секретарка Зеленського відповіла українцям
"Від кого вагітна Мендель?": колишня прес-секретарка Зеленського відповіла українцям

"Від кого вагітна Мендель?": колишня прес-секретарка Зеленського відповіла українцям

Українська журналістка і колишній прес-секретар президента Володимира Зеленського спростувала фейкову новину про свою вагітність, і розповіла про головну "мозоль" національного інформаційного простору.

Про це Юлія написала на особистій сторінці в соціальній мережі Instagram.

Новини про вагітність Юлії Мендель

Журналістка навела в приклад, як отримала від друзів скрін назви рекламної новини на українському агрегаторі новин під назвою "Новини України". Посилання починалася такими словами: "Від кого вагітна Мендель, якщо...". Дівчина позначила, що крім факту абсолютної фейковості новини, сайт всі свої публікації створює з гучними назвами, щоб зробити їх більш клікабельними.

Юлія Мендель спростувала фейки про свою вагітність

Сенс такого - підвищити відвідуваність ресурсу, де "серед тонн інформаційного шлаку заховані потрібні меседжі". Юлія Мендель має на увазі, що сайт, який є повністю російськомовним, просуває стратегію дезінформації суспільства, щоб психологічними прийомами (неправдоподібними заголовками і захованими антиукраїнськими посилами) інформувати читача про найбільш наболілі "мозолі".

Наприклад, пише журналістка, "про неспроможність і неготовність держави до певних викликів". Швидше за все, мова про російську агресію і стрімке підвищення тарифів на комунальні послуги.

Страх енергетичного колапсу

Цей приклад Мендель навела, щоб продемонструвати читачам, як інформаційна війна впливає на сприйняття суспільства. Відомо, що ціни на газ на європейському ринку дуже сильно зросли. Зокрема, до 700 доларів за тисячу кубів. Російська Федерація, щоб зберегти сферу впливу не тільки на Україну, а й Європу, "в обмін на незалежність Білорусі залишає їй на наступний рік ту ж ціну, що і на цей - всього $128,5 за тисячу кубометрів".

Мендель розктирикувала інформаційну війну та ЗМІ за брехню

Юлія Мендель впевнена, що мета подібної політики Російської Федерації і ЗМІ в інформаційному просторі – розсварити суспільство всередині України, щоб поміняти вектор думки людей. А саме - показати образ сильної держави, якою нібито є РФ. Інформаційна війна буває набагато дієвішою в довгостроковому плануванні, ніж військові дії.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що спортсменка Голядкіна, яка переїхала з Донецька в РФ, зізналася в почуттях до Путіна: "На все життя".

Також ми писали, що Україні не варто просити статус основного союзника США поза НАТО: думка експерта.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом